Als het zomer is eet je zeker en vast al graag eens een salade zoals een klassieke caesar wat heerlijk is, maar deze salade met gegrilde ananas en geitenkaas is echt nog zo veel heerlijker! Eigenlijk vrij eenvoudig en je hebt er minder werk aan dan je denkt. Natuurlijk heeft niet iedereen een grillpan maar je kan de ananas even goed er natuur bij doen.
Een salade van gegrilde ananas en geitenkaas kan je zowel klaarmaken als lunchgerecht of als een voorgerecht. Er komt natuurlijk veel meer op het bord dan enkel wat salade, ananas en geitenkaas. Gemengde salade met rucola en veldsla en rode en groene eikenbladsla, walnoten daarbij, avocado, ananas en geitenkaas uiteraard en afgewerkt met een limoen-honingdressing.
Als geitenkaas heb ik voor Saint-Maure gekozen, een witschimmel geitenkaas die vanbinnen nog brokkelig is, geen te rijpe dus. Zo kan je de kaas verbrokkelen over de salade. Maar heb je wat rijpere kaas dan kan je even goed gewoon plakjes ervan snijden. Wat de ananas betreft kan het ook lukken met ananas uit blik maar aanraden doe ik het niet. Niets gaat boven vers! Als je ananas over hebt kan je die achteraf gewoon opeten dus niets gaat verloren.

Bij deze salade met gegrilde ananas en geitenkaas moet je zoals je al kon raden zeker geen te zwaar bier gaan drinken. Het fruitige in de salade vraagt om een bier met fruitigheid, citrus voornamelijk. Wat is er dan beter dan een IPA? Maar dan kies je wel een lichte IPA, qua alcohol en qua bitter. Als aanrader heb ik de Everyday IPA van brouwerij Enigma, met iets meer dan 5% alcohol en veel aromahoppen is het de perfect pairing.
Een andere keuze voor wie niet van ipa houdt is een witbier ook een goede optie.

Recept delen op facebook!
Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

Salade met gegrilde ananas en geitenkaas
Omschrijving
Wat smaakt er heerlijker in de zomer dan een frisse salade? Voor wie inspiratie tekort komt heb ik hier een recept voor een fijne salade met gegrilde ananas en geitenkaas.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Bereiding
-
Spoel en kuis alle salades en zwier ze droog.
Schil de ananas en snijd er 8 dikkere plakken van, als je nog over hebt mag je het gerust zo opeten. De kern kan je er met een ronde uitsteker uitsteken. Heb je die niet dan kan je de kern eraf snijden later als je hem in stukken snijdt.
Verwarm de grillpan en grill de schijven aan beide kanten tot je een mooie bruine ruitvorm er in ziet.
-
Halveer de avocado in de lengte en haal de pit er uit. Haal het vlees eruit met een lepel en snijd hem vervolgens in kleinere stukken.
Schrob de limoen, rasp de schil heel fijn en pers vervolgens de limoen uit. Meng de honing met het limoensap, mocht je het te zuur vinden voeg dan gerust nog extra honing toe, zo krijg je de dressing.
-
Meng de salades in een kom. doe er zeker de helft van de dressing bij en roer eens om.
Snijd de ananas in 6 stukken. Verdeel de salade over de borden en verdeel de stukjes ananas erover, net als de avocado.
Snijd plakjes van de geitenkaas en verkruimel of verdeel die over het geheel.
Bestrooi met de walnoten en besprenkel als laatste nog met de overschot van de dressing.