Mijn naam is Joachim Bauwens, al van kleins af aan ben ik geboeid door koken en lekker eten. Met die insteek ben ik naar Ter Groene Poorte in Brugge getrokken. Daar heb ik mijn opleiding tot kok gevolgd. Getriggerd door de lessen wijn- en drankenkennis is daar de opleiding tot sommelier bijgekomen. Deze heb ik met onderscheiding tot een goed einde gebracht.

Eens de schoolpoort dichtgeslagen was ben ik de horeca ingetrokken.

Een 10-tal jaren heb ik als sommelier en maître d´Hôtel gewerkt in de betere restaurants. Ondertussen heb ik nog extra opleidingen waaronder zytholoog gevolgd, een veredeld woord voor biersommelier bij Syntra West.

Tijdens deze opleiding is mijn kijk op bier volledig veranderd. Wat een ruim spectrum aan smaken, kleuren, stijlen, noem maar op..
Een complexiteit dat ik bij wijnen nog niet eerder gevonden had, althans bij de betere bieren dan toch. Een product waarin wij ooit, en nu nog steeds wereldwijde lof oogsten en vaak als benchmark worden aanzien.

In 2016, na die 10 jaren en enkele onderscheidingen later, was voor mij persoonlijk de tijd rijp om de sommelierschort aan de haak te hangen en een andere weg in te slaan.

Één ding heb ik in die jaren sindsdien nooit verloren, de passie voor koken, lekker eten en vooral die combinatie : bier en koken

Tijdens mijn jaren als sommelier en ook de jaren ervoor werd maar al te vaak duidelijk dat bier op tafel niet vanzelfsprekend was.. Wijn met overvloed terwijl wij in ons land onze trots meer op de kaart zouden moeten zetten. Laat duidelijk zijn, ikzelf geniet nog steeds van een goed glas wijn, en zeker als het een van Belgische bodem is.

Bier biedt zo veel mogelijkheden, maar wordt nog té vaak gelinkt met op café gaan, iets voor de gewone mens en vaak komt men niet verder dan een goeie trappist bij de stoverij -wat wel heerlijk is natuurlijk- maar er is nog zoveel meer dan dat!

Net daarom wil ik met Beer & Cooking tonen dat er zoveel mogelijkheden zijn met dat heerlijke gerstenat, dat er een wereld van smaken en bierstijlen zijn die schreeuwen om een gerecht om bij te serveren. Dat er zoveel kleine, interessante brouwerijen zijn met veel goede bieren. Dat is wat ik naar voren wil brengen.

Met die spirit trek ik mijn kookschort aan om heerlijke recepten te maken en schrijven. Van alledaags en eenvoudig tot culinair en iets specialer, kortom voor elke gelegenheid! Steeds met een passende biersuggestie. Ook haal ik het (denkbeeldige) stof vanop mijn proefglas om zo de beste bieren te proeven voor u, van de ongekende en soms meer niche craftbieren, over de nieuwste brouwsels tot de grote klassiekers, steeds met foodpairing suggesties. Als kers op de taart leuke bierartikels en tips voor leuke bieradressen.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.