Tomaat garnaal

Niets zo simpel en klassiek als een tomaat garnaal.. maar in de zomer kan dat zóóó goed smaken. Eigenlijk hoef ik niet veel instructies hier in te zetten, quasi iedereen kan dit klaar maken. Maar vaak wordt er industriële mayonaise gewoon uit de frigo genomen en er bijgedaan.

Daarom geef ik toch nog even het recept mee voor lekkere versgemaakte mayonaise voor bij de tomaat garnaal, en leg ik je ook uit hoe je een tomaat moet emonderen. Emon wat.. ? Emonderen is de keukenterm die gebruikt wordt voor simpelweg het pellen van de tomaat. Want persoonlijk eet dat vind ik net iets gemakkelijker zo zonder pel.

Qua garnituur past een blaadje sla er prima bij en een gekookt eitje, eenvoudig maar lekker! Een vers handgesneden frietje mag er ook niet bij ontbreken. Zelf heb ik het nu niet gedaan want ik at ze als voorgerecht wat perfect kan, maar als hoofdgerecht mogen ze bij de tomaat garnaal niet ontbreken.

Alle ingrediënten en smaken zijn zo licht en fijn dat je in het bier het beter heel simpel houdt, namelijk bij een goed pilsbier. Mijn aanrader is de pop pils van Demeester, een pils met wel een stevigere bitter en hergisting op fles. Mocht je deze nog ergens terugvinden en je drinkt hem mag je dus niet een kristalhelder pintje verwachten. Voorzichtig uitschenken is wel aangeraden want de gist komt al snel mee.

Qua commerciëler bier zou ik eerder opteren voor de pils van Bockor, Estaminet of Bavik en zeker geen veel te zoete Jupiler (sorry maar voor mij is dat geen bier). Voor wie het nog wat frisser wil bij de tomaat garnaal, je kan ook voor een witbier gaan of een licht blond biertje.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

tomaat garnaal
0 Add to Favorites

Tomaat garnaal

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 mins Totale tijd 20 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Summer

Omschrijving

De klassieker der klassiekers maar wat geeft dat, als het maar smaakt. Het kan klaar zijn in een handomdraai of je steekt er wat extra liefde in door zelfgemaakte mayo te gebruiken.

Ingrediënten

Ingrediënten tomaat garnaal

Ingrediënten mayonaise

Bereidingswijze

Bereiding mayonaise

 1. Roer de eidooier goed los met de mosterd met een klopper.

  Plaats de kom op een handdoek en voeg al roerende continu een fijn straaltje olie toe. Als je ziet dat het te snel gaat voeg een beetje olie toe, roer tot de olie is opgenomen en ga zo stapsgewijs verder tot alle olie er in zit. 

  Is de mayonaise nog net iets te dik voeg dan nog wat extra olie toe. Een klein scheutje lauw water helpt ook anders.

  Roer als laatste de azijn of het citroensap eronder.

Bereiding tomaat garnaal

 1. Zet een ruimere kookpot op met water en breng aan de kook. Spoel ondertussen de tomaten en geef met een scherpe mespunt een kleine kruislingse insnijding in de onderkant van de tomaat. 

  Eens het water kookt leg je de tomaten in het water en tel tot 10. Schep de tomaten er uit met een schuimspaan en spoel ze onmiddelijk onder koud water.

  Gebruik nu het kokende water om de eieren gedurende 11 minuten hard te koken, prik er juist wel eerst een gaatje in in de onderkant.

  Met je mesje en vinger kan je de vellen zo los maken van de tomaten. Ga zo door te ze allemaal gepeld zijn.

 2. Doe de garnalen in een kom maar houd er nog een kleine eetlepel per persoon apart om als garnering er over te strooien. Meng met de (zelfgemaakte) mayonaise, zorg juist dat het geen té rijkelijke saus met garnalen wordt.

  Kuis de sla, spoel goed en zwier ze droog. Spoel ook de bieslook en versnipper ze in stukjes van een goede halve centimeter.

 3. Pel de eieren en halveer ze. Snijd het hoedje van de tomaat en hol de tomaten uit, het vruchtvlees mag weg. Het kan zijn dat je wat met een mesje gaat moeten weg snijden zo dat je ze goed kan vullen.

  Meng de peterselie onder de garnalen, kruid nog even en vul vervolgens de tomaten er mee. Leg de sla op het bord met daarop de tomaten, leg het eitje er op en strooi de verse garnalen er wat rond.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.