Tiramisu met rood fruit

Iedereen kent wel die heerlijke klassieker, tiramisu. Klassiek gemaak met amaretto uiteraard maar ik geef jullie mijn recept voor tiramisu met rood fruit. Deze versie kan je maken met of zonder alcohol en bevat geen eieren, dus zelfs als er iemand zwanger in het gezelschap zit kan die gerust mee-eten zonder problemen. Wil je toch dat vleugje alcohol in het gerecht, dan kan je een scheut creme de cassis of bessenlikeur aan het sap van rood fruit toevoegen.

Een recept voor een klassieke en/of gepimpte tiramisu met bier komt zeker ook nog eens op de website, wees gerust! Maar je kan, als man zijnde, nu jouw vrouw (of man) toch al eens verrassen met dit recept voor een overheerlijke en eenvoudige tiramisu met rood fruit.

Echt een kooktalent hoef je niet te zijn om deze te maken, vooral goed afwegen en de rest gaat zo vanzelf. Het is wel een nagerecht dat vrij goed vult dus hou zeker nog een gaatje vrij.

Qua bierkeuze hierbij kan je het misschien wel al raden wat kan passen bij een tiramisu met rood fruit.. een bier dat gemaakt is met rood fruit inderdaad.. Je kan kiezen voor een zoete kriek, die vind je in elke supermarkt, maar onthoud wel dat je dan zoet op vet en zoet gaat drinken en het zo wat té veel van het goede kan worden.

Ik ben gegaan voor een heerlijke kriek van Oud Beersel, een geuze dus, met verse krieken gemaakt. Door het zure (wat eerder mals zuur is ipv scherp zuur) heb je veel meer contrast en zal je nog veel meer van het nagerecht kunnen genieten. Gelijk welke kriek op basis van lambiek of geuze is goed, denk maar aan boon, tilquin, timmermans, …

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

tiramisu met rood fruit
0 Add to Favorites

Tiramisu met rood fruit

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 min Totale tijd 2 uren 20 min
Aantal personen: 6
Seizoen: Zomer

Omschrijving

Een heerlijke variant van de Italiaanse klassieker, met rood fruit en zonder eieren en alcohol zodat het lekker en veilig is voor (bijna) iedereen.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Zet het diepvriesfruit op een matig vuur in een steelpannetje met de kristalsuiker en laat opkoken. Plet het fruit met een vork en giet vervolgens af door een fijne zeef en plet zoveel mogelijk sap er uit.

    Laat afkoelen en voor de liefhebbers kan je hierbij dan de likeur toevoegen.

  2. Klop de slagroom tot een dikke yoghurt samen met de honing. Meng vervolgens de mascarpone hieronder.

    Spoel het fruit en en snijd de aardbeien in kleinere stukken. 

    Drenk de lange vingers in het afgekoelde sap en verdeel ze over de schaal en bestrijk met een dun laagje van het mengsel en beleg gelijk met rood fruit. Doe hierop dan nog een laagje met vingers, mengeling en fruit. 

  3. Heb je nog mengeling over, dek het geheel dan nog af met een laagje ervan. Verdeel hierop nog wat fruit dat je over hebt en werk af met een takje munt en rasp de witte chocolade over het geheel.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.