Raspberry coconut ripple

raspberry coconut ripple

Als je een naam als Raspberry coconut ripple leest op het label dan weet je wel al dat het om een of ander speciaal bier gaat… en dat is het zeker. Deze fruited sour komt uit het gamma van het Schotse Vault City. De grootste producent van zure bieren uit het land en allemaal met de gemene deler.. veel fruit en veel smaak!

Sinds 2018 spitst de brouwerij uit Portobello, Edinburgh zich op het maken van sours met een hoop karakter. Ze maken gebruik van een eigen gistsoort maar maken ook gebruik van gemengde gisten. Vooral fruited sours met de meest verrassende of aangename ingrediënten worden hier gemaakt om zo grenzen te verleggen en om zoveel mogelijk niet-bierdrinkers toch aan het proeven te krijgen.

Deze Raspberry coconut ripple is er een uit hun vegan friendly session sour reeks en wordt gemaakt met lokaal gekweekte frambozen en aardbei die verder op smaak is gebracht met kokosnoot.

RASPBERRY COCONUT RIPPLE : DEGUSTATIEFICHE
raspberry coconut ripple
  • BROUWERIJ Vault City
  • HERKOMST Portobello, Edinburgh, Schotland
  • KLEUR Roze
  • STIJL Fruited session sour
  • ALCOHOL 4.7% vol.
  • SERVEERTEMP. 6°c.

UITZICHT

Troebele roze kleur met een heel zwakke schuimkraag.

GEUR

De geur bestaat uit een en al fruit en kokosnoot. Voornamelijk framboos met de aardbei die eerder zwak aanwezig is. Op de achtergrond zoetere mout met ook een zesty citrustoets.

SMAAK

De smaak komt eerder milkshake/ijsachtig over (wat een ripple eigenlijk is, nl. gelaagd ijs met fruit in). Vol en zoetzuur van smaak met het fruit dat domineert.

FOODPAIRING

Dit bier geniet je best op zich op een zonnig terras zonder eten er bij.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.