carrot cake sour

De Carrot cake sour is een van de (vele) unieke bieren van Totem craft beers uit Evergem.

Totem craftbeer is ontstaan uit een passie van Klaas Dellaert en Liesbeth Van Raemdonck, ooit waren ze nog totaal onbekend met bieren en proefden ze voorzichtig een tripel. Maar jong en nieuwsgierig als ze waren kwamen daar snel nieuwe en meer gewaagde bieren bij, van gerookt over zuur tot sterk gehopt. Getriggerd door al die speciale bieren begonnen ze begin de jaren 2010 met een hobbyinstallatie. In 2013 vonden ze de tijd rijp om met hun brouwsels naar buiten te komen en deden ze een paar inzendingen op bierwedstrijden. Met succes! Direct kaapten ze brons en goud weg, dat was het teken dat het goed was en betekende de kickstart voor een groeiend succes.

Het eerste brouwsel, hun chili stout waarmee ze goud wonnen kwam in 2014 op de markt, toen gebrouwen bij Anders te Halen. De filosofie is van het begin af aan al heel duidelijk geweest.. originele bieren maken die het publiek aangenaam weten te verrassen en vooral voor het publiek die graag ontdekt. Geen saaie eenheidsworst hier alleszins!

Niet veel later klopten ze aan bij Bryggja om te gaan brouwen tot het in 2019 tijd was om hun eigen installatie te installeren in thuisbasis Evergem. Ondertussen zijn er al menige verrassende brouwsels op de markt verschenen, van zure gosebieren over een Stout met macarons en kokosnoot of Marshmallow stout, vele ipa’s of deze carrot cake sour. Een pastry sour met wortels en wortelsap op smaak gebracht wat zorgt voor een echt unieke smaakervaring.

CARROT CAKE SOUR : DEGUSTATIEFICHE
carrot cake sour
  • BROUWERIJ Totem Craft beers
  • HERKOMST Evergem, België
  • KLEUR Amber
  • STIJL Pastry sour
  • ALCOHOL 8% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.

UITZICHT

Oranje/amber van kleur met een fijne waas en een matige schuimkraag.

GEUR

Als je goed ruikt merk je effectief (iets zoetere) wortels maar ook zoetere granen en biscuitdeeg.

SMAAK

De smaak is eerder zacht met een toch wel zacht zuur kantje. Overigens wel mondvullend en verrassend.

FOODPAIRING

Door zijn nogal apartere smaak is deze carrot cake sour best op zijn eentje te genieten of misschien bij de aperitief met crackers met guacamole.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.