Zeewolf met winterse puree

We zijn nog volop winter en hoewel zeewolf eigenlijk op zijn best in de zomer smaakte deze versie van zeewolf met winterse puree zeker en vast. De vis kwam trouwens wel vers uit mijn vriezer. Dit gerecht oogt dan misschien iets chiquer, het is echt eenvoudig om te maken.

Ik hoor je al denken, een winterse puree? Wel, ik moest het kind toch een naam geven, niet? De puree wordt gemaakt met, uiteraard, aardappelen, met daar dan graanmosterd van Tierenteyn bij, krokant gebakken spekjes, gestoofde en fijn gesneden spruitjes en als extraatje Tomme de Savoie kaas.

Wie het graag nog extra smaakvol heeft kan kiezen om een blanke botersaus bij de zeewolf met winterse puree te serveren maar gezien de al hogere cholesterol laat ik deze achterwege. Niet dat het gerecht dit ook per se nodig heeft.

De zeewolf houden we vrij puur van smaak, deze kruiden we met Verstegen viskruiden, olie en wat boter en gaat dan zo de oven in met een scheutje water bij de schaal om de vis niet te droog te laten worden.

zeewolf met winterse puree
BIERPAIRING : ZEEWOLF MET WINTERSE PUREE & PERLES DU HOMARD (DE KROMME HARING)

Bij dit iets rijkelijkere gerecht dat zeewolf met winterse puree toch wel is mag er een bier met best wat body en ook bitter. Zeewolf is een iets vettere vis en eens een alternatief voor zalm (wist je datje) dus past de bitter die deze Perles du Homard van de Kromme Haring wel heeft perfect bij de vis om die vettigheid alsook die van het spek. De kruidigheid van deze saison is dan weer ideaal bij de mosterd en de fruitigheid van het bier zorgt dan weer voor een lekkere aromatische toevoeging.

Andere opties bij deze zeewolf met winterse puree zijn een gewoon (sterk) blond bier of zelfs een dubbel of spéciale belge.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

zeewolf met winterse puree
0 Add to Favorites

Zeewolf met winterse puree

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 14 mins Totale tijd 44 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Winter

Omschrijving

Een heerlijk gerecht om van te genieten in de herfst of winter!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken, spoel ze en breng aan de kook in licht gezouten water.

  2. Kuis de spruitjes, halveer ze en snijd vervolgens heel fijn. Bak ondertussen de spekblokjes aan in een anti kleefpan, voeg de spruiten toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn. Warm ondertussen ook de oven voor op 180 graden.

  3. Kruid de zeewolf aan beide kanten met de viskruiden, leg ze op een ovenvaste schaal, leg een plakje bakboter op elk stuk vis, besprenkel rijkelijk met olijfolie en doe een laagje water in de ovenschaal. Gaar deze gedurende 15-20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.

  4. Als de aardappelen gaar zijn voeg je melk toe (naargelang de dikte van de puree), kruid met peper, zout en nootmuskaat en stamp de aardappelen fijn. Meng met de mosterd, spuiten en spekblokjes. 

  5. Dresseer de puree onderaan de borden met daarboven de vis. Open en serveer het bier er bij.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.