Zeebaars op het vel gebakken, prei à la nage en aardappel

Zeebaars op het vel gebakken, een klassieke manier van bereiden maar gewoon het lekkerste zo.

In dit recept met prei in een nage (lichtgebonden bouillon) en een klassiek aardappeltje. Meer hoeft dat niet te zijn.

Wat de bierkeuze betreft bij zeebaars op het vel gebakken hangt af van de garnituur, maar in dit geval is een lichter blond bier perfect.

Een echte aanrader hierbij is de Noblesse van Dochter van de Korenaar. Voor mij een van de betere brouwerijen van België uit Baarle-Hertog.

Dit bier is te vinden in de betere bierspeciaalzaak. Maar mocht u deze niet vinden, ga gerust voor een Brugse Zot blond, de Poes blond.

Ontdek hier alle andere recepten.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Zeebaars op het vel gebakken, prei à la nage en aardappel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 30 mins
Aantal personen: 4

Omschrijving

Een visgerecht dat zowel in de zomer als in de winter kan geserveerd worden. Gemakkelijk om te bereide, met niet te veel ingrediënten en bovenal heerlijk gezond

Ingredients

Instructions

Voorbereiding

 1. Prei

  Snijd het meeste van het groen van de prei. Net boven de wortelduwt u de punt van het mes door de prei in het midden en snijd u prei zo door naar boven. Houd beide helften open met de handen en spoel zo de eventuele aarde uit de prei.

  Snijd in stukken van een 6-tal cm en vervolgens in fijne reepjes net als op de foto, zo krijgt u julienne.

 2. Aardappelen

  Spoel de aardappelen grondig (niet schillen!) en snijd ze overlangs in kwartjes.

  Kook ze beetgaar in gezouten water, let er op dat ze zeker niet te zacht zijn.

 3. Zeebaars

  Controleer de zeebaars op eventuele graten en kijk als alle schubben mooi verwijderd zijn. Snijd ze schuin doormidden en geef lichte insnijdingen in de velkant. Op deze manier voorkomt u dat de stukken vis gaan omkrullen tijdens het bakken.

Bereiding

 1. Prei

  Stoof de preireepjes aan in wat boter maar laat niet kleuren, kruid met peper en een snuifje zout. Voeg de bouillon toe samen met de dille, peterselie en room. Voeg dan de aardappelen nog eventjes toe om te warmen en kruid indien gewenst nog even bij.

 2. Zeebaars

  Kruid de zeebaars op de velkant en de vleeskant met peper en zout. Laat wat olie warmen in de pan tot ze heet is en bak de vis op de velkant tot het vel zeker krokant is. Draai nog even kort om, dit om zeker te zijn dat de vis gaar is.

 3. Dresseren

  Schep met een schuimspaan de prei uit de bouillon en leg onderaan op het bord, daarop de vis met de velkant naar boven. Schep wat bouillon over de prei en leg de stukjes aardappel er tegenaan

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.