Zalmtartaar met avocado

Wie zomer zegt zegt frisse en lichte gerechten, dat komt dan nog eens perfect uit met dit heerlijk voorgerecht, een zalmtartaar met avocado en limoen. Frisser en lekkerder kan je het bijna niet maken. Dit voorgerecht is vooral supereenvoudig om klaar te maken en je hebt er bovenal niet veel voor nodig.

Ik heb deze zalmtartaar gemaakt met plakjes gerookte zalm, simpelweg omdat je die overal in de winkel kunt vinden. Maar kom je in de vishandel en vind je een stuk gerookte zalm kan je zeker deze gebruiken, dan snijd je hem in kleine blokjes. Gebruikt je toch plakjes dan snijd je hem in reepjes en stukjes, dat gaat even goed en qua smaak geeft het niet echt een verschil.

De avocado’s gaan er op 2 manieren in, puur in blokjes in de tartaar, samen met sjalot, peper, zout, limoenmayonaise en een toefje wasabi om er wat pit in te steken. De andere manier is op een toast maar dan geplet en gemengd met limoensap, peper en zout, gemberpoeder en koriander. Dit zorgt voor een extra smeuïge en smaakvolle toevoeging aan het gerecht. Zoals je ziet echt een heel eenvoudig gerecht deze zalmtartaar met avocado die je in een handomdraai op tafel kan toveren.

BIERPAIRING : ZALMTARTAAR MET AVOCADO & FF LEKKKER MET JE BEK IN HET ZONNETJE (UILTJE BREWING CO)

Bij een fris, licht en zomers voorgerecht serveer je vanzelfsprekend geen zwaar bier, hoe lichter hoe beter zelfs. Om eens geen Belgisch bier maar een Nederlands bier te serveren gaan we voor een van de vele bieren van Uiltje brewing company, die staan immers gekend voor smaakvolle, gehopte en lichtere bieren. Net wat je nodig hebt voor bij een zalmtartaar met avocado. Deze FF lekker met je bek in het zonnetje is een goed gehopte pale ale met mout en hop in de hoofdrol. De citrustoetsen en frisse bitter zorgen er voor dat de frisheid en het kleine beetje pit mooi naar voor komt.

Andere suggesties om te serveren zijn een witbier of zelfs een pils, maar dan wel een goede als de 13 craft pils van Ministry of beer.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

zalmtartaar met avocado
0 Add to Favorites

Zalmtartaar met avocado

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 25 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Summer

Omschrijving

Een zomerse heerlijkheid bij warm weer maar even goed als het ook wat fris is. Eenvoudig en snel klaar te maken, zelfs op voorhand!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding tartaar

 1. Snijd de zalm in kleine hapklare stukjes. Pel en versnipper de sjalot en doe die bij de zalm.

  Meng de mayonaise met het sap van een halve limoen. Doe vervolgens iets meer dan de helft ervan bij de zalm samen met wat peper en zout. 

 2. Halveer de avocado, haal de pit er uit en snijd een van beide avocados in kleine blokjes en de andere mag in grove stukken.

  De kleine blokjes doe je bij de zalm samen met de wasabi en roer dan alles goed om tot het geheel goed gemengd is.

 3. Ontdoe de sneden brood van hun korst en druk ze plat. Stop ze in de broodrooster tot ze lichtbruin en krokant zijn.

  Doe het sap van de andere halve limoen met wat peper, zout en gemalen gember en koriander bij de grove stukken avocado en plet het geheel tot moes.

 4. Neem een serveerring en verdeel de zalmtartaar gelijk over de ringen. Druk goed aan en haal de ringen er af.

  Snijd de toasten schuin doormidden en leg per bord een driehoekje toast met een lepel avocadomoes daarop

  Als laatste druppel je de resterende limoenmayonaise rondom rond met een lepeltje.

  Open en serveer het bier. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.