Zalmpasta met pesto

Enkele van die dingen waar ik verzot op ben dat is pasta, zalm en pesto. Voor mij is deze zalmpasta met pesto alvast hemels, dus maak hem klaar en oordeel vooral ook zelf eens! Dit is zo een van die gerechten waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt en binnen het half uur op je tafel hebt staan. Bovendien boordevol gezonde vetten, eiwitten en vezels (met volkorenpasta nog net iets meer uiteraard).

Veel afwas heb je ook niet aan dit gerecht, 1 pan en een kookpot dus de zorgen nadien vallen helemaal mee. Een ideaal gerecht dus om door de week klaar te maken ofwel op zondag.

Voor de zalm ben ik wel voor de iets betere zalmfilet gegaan en niet de goedkoopste uit de diepvries want je merkt daarin zeker wel verschil in kwaliteit. Die goedkope valt snel uit elkaar bij het snijden en bakken en neigt nogal om papperig te worden ook. Neem dus eens een stukje verse zalm ofwel de duurdere diepvrieszalm.

De erwtjes die ik gebruik in het gerecht komen wel los uit de vriezer, diepvriesgroenten zijn gewoon zo handig om te koken door de week en eigenlijk even gezond en zeker perfect als het niet te lang mag duren en je toch jouw dagelijkse portie groenten wil binnen hebben. Voor deze zalmpasta met pesto heb heb je naast de zalm uiteraard ook pesto nodig, maakt niet uit welk merk als het maar groene is. Dan heb je nog de pasta. Mijn keuze hier valt op pipe rigate oftewel schelpjes om eens geen spirelli of penne te zijn.

zalmpasta met pesto
BIERPAIRING : ZALMPASTA MET PESTO & CAPTAIN HOPVIOUS (LA P’TITE MAIZ)

Het gerecht is zeker niet zwaar en eerder kruidig, hartig en fijn. Bij het hartige ga ik voor een bier met een zoeter puntje in door de gebruikte mouten maar ook met kruidigheid en fruitigheid door de hop. Nl een American IPA maar dan uit Frankrijk. Je vind zeker ook bieren in deze stijl in ons land terug zoals de Hopulair of andere frisse IPA’s als die van Vedett.

Andere biertypes die passen bij deze zalmpasta met pesto? Een pils of een lichtere saison die niet té kruidig is of witbier.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

zalmpasta met pesto
0 Add to Favorites
Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 5 mins Totale tijd 24 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een snel, smaakvol en overheerlijk pastagerecht voor gelijk welke dag en gelegenheid.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Snijd de stukken zalm in kleine gelijke stukjes.

  2. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Bak de stukjes zalm gaar in een pan met een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de pasta toe en vervolgens de room en pesto. Roer goed om en voeg de erwten toe

  4. Laat garen tot de erwtjes beetgaar zijn. 

    Serveer de pasta in diepe borden samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.