In het weekend of op een vrije dag kan een lange wandeling al eens deugd doen.
En als je weet dat er een lekker stukje wortelcake met noten op jou staat te wachten al zeker.
Gekruid met speculooskruiden trouwens, dus nog een reden te meer om te proberen, het is helemaal niet moeilijk. Je zou zelfs bijna in de oven willen kruipen voor de geur alleen als hij aan het bakken is.
Neem er een lekkere kop koffie bij of een thee en je hebt een smakelijk vieruurtje.
Het mag dan misschien wel een caloriebommetje zijn deze wortelcake,
maar met mate smaakt en mag alles.
Heb je trouwens geen zin in koffie of thee maar wil je iets sterkers voor erbij?
Dan heb ik het perfecte bier gevonden voor erbij, de Scotch van de Henegouwse Brasserie Silly. Een zacht bier, lichtzoet met veel gekarameliseerde toetsen en een heel kruidig boeket.
Ontdek hier al onze andere recepten.
Recept delen op facebook!
Wortelcake met walnoten
Omschrijving
Een heerlijk vieruurtje of tussendoortje deze wortelcake. Hartig en knapperig met die walnoten er in, maar het is vooral de lekkere geur van speculooskruiden dat je zal doen smelten.
Ingrediënten
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
Bereiding
-
Schil, spoel en rasp de wortelen.
Warm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker met de eieren, olie en de geraspte wortelen en roer er stevig door met een klopper of spatel.
-
Doe de bloem, het bakpoeder en de kruiden in een kom en meng goed.
Doe het bloemmengsel door een fijne zeef bij het wortelmengsel.
Hak de walnoten in kleinere stukken en doe ze bij het beslag.
-
Roer er stevig door met de klopper tot je een glad maar vrij lopend en homogeen beslag bekomt.
Vet de cakevorm in.
Giet het beslag in de vorm en plaats in de oven gedurende 50 minuten.
-
Prik met een naad of satéprikker in de cake en als er niets meer aan de naald blijft hangen is hij klaar.
Laat even afkoelen in de vorm alvorens hem er uit te halen en laat dan verder afkoelen op de rooster.