Wortel en gembersoep met knolselder en tongfilet

Een pittige wortel en gembersoep kan al eens smaken, zeker als het koud is buiten maar even goed in de zomer. Deze soep kan je zeker rekenen als een maaltijdsoep. Boordevol vitaminen en vezels want hij is ook nog eens gemaakt met zoete aardappel. Met tongfiletjes erbij vormt het een perfect warm vooregerecht maar ook zonder de tong smaakt hij even goed als tussengerecht.

Het recept voor 4 personen is voorzien voor 2 liter wortel en gembersoep maar uiteraard ga je zoveel niet serveren. Hetgeen je over hebt van soep kan je gewoon opdrinken/eten als je zin hebt in een tas.

De knolselder geeft nog extra vitaminen en vezels en maakt het net dat iets ‘herfstiger’, als dat al een woord is.

Nu zou je denken, bier bij soep? jazeker! toch tenminste als je het volledige gerechtje maakt van de wortel en gembersoep met de tong en knolselder.

De Omer van Vander Ghinste is een kruidig en rijker blond bier met veel gistingsaroma’s. Daardoor past het perfect, voldoende body en de kruidigheid in het bier door de gisting sluit aromatisch goed aan bij de knolselder en tegelijk bij het iets pittigere van de gember.

Als u eens een ‘iets minder gekend’ bier wilt proeven daarbij, dan raad ik je zeker het Straf Gouden Boelsbier aan, een stevige blonde, gebrouwen met gember, de link is dus direct gelegd.

Een niet te stevige ipa kan hier ook bij passen, net als een St. Feuillien Grand Cru, Augustijn Grand Cru of moinette.

Ontdek alle andere recepten hier.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Wortel en gembersoep met knolselder en tongfilet

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een heerlijk en gezond gerecht boordevol vitaminen, vezels en gezonde vetten. Genieten zonder je slecht te voelen, dat is dit zeker. De wortel-gembersoep is gemaakt met zoete aardappel wat zorgt dat het als maaltijdsoep ideaal is. Daarbij nog eens knolselder en tong om het nóg lekkerder en gezonder te maken. 

De ingrdiënten voor de soep is goed voor 2 liter dus wat er over is, houd ze koel om de dagen erna op te eten of vries in!

Ingrediënten

Ingrediënten

Instructions

Voorbereiding

  1. Groenten

    Snijd de ui in grovere stuken, schil de wortelen , spoel en snijd in stukken en doe net hetzelfde met de zoete aardappellen.

    De knolselder halveren, schillen en in grovere brunoise snijden van van 0.7 op 0.7 cm ongeveer.

Bereiding

  1. Soep

    Kuis de teentjes knoflook en versnipper ze. Stoof de ui aan samen met de knoflook en de geraspte gember in een ruime kookpot op een zacht vuur.

    Voeg de wortelen en zoete aardappelblokjes toe en laat nog even verder stoven.

    Voeg de 2 liter bouillon toe en laat een 10-tal minuten doorkoken. Mix de soep en kruid met peper en zout naar wens. Mocht de soep te dik zijn, doe er dan een beetje water bij, zoete aardappel bindt namelijk heel goed.

     

  2. Knolselder

    Smelt een klein beetje boter in de pan en bak de knolselderblokjes tot ze beetgaar zijn en kruid naar smaak met peper en zout.

    Als u wenst kan u een deel van de knolselder in een blender doen met een scheut melk en zo fijn blenden tot een puree als afwerking.

  3. Tong

    Warm de oven voor op 200 graden. Kruid de tongfilets aan beide kanten en vouw ze samen. Leg in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

    Besprenkel met olijfolie en doe een klein beetje water op de bodem van de ovenschaal zodat de vis niet gaat uitdrogen.

    Plaats in de oven gedurende 15 minuten.

  4. Dresseren

    Doe de knolselderblokjes op een torentje in het midden, schenk enkele pollepels soep er voorzichtig rond zodat de blokjes niet allemaal gaan wegdrijven. Leg daarop de tong en eventueel een toefje van de knolselderpuree? Strooi garnalen er omheen als afwerking.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.