Wok van asperges en scampi

Deze wok van asperges en scampi is er eentje voor wie niet weet hoe umami smaakt. Een heel fris en hartig gerecht met veel zoet en zout er in. Voor de kleur en smaak ben ik gegaan voor een combinatie van witte en groene asperges.

Witte asperges zitten nu in het seizoen maar de groene kan je zowat het hele jaar door krijgen. De witte hebben de fijnste smaak maar de groene zijn dan weer in het voordeel dat ze niet geschild moeten worden. In het begin van het seizoen zijn de asperges uiteraard wel op zijn prijzigst maar bewaar de recepten dan tot wat later. Het hoogtepunt ligt midden mei en het einde van het seizoen is rond midden juni maar uiteraard hangt veel af van het weer.

Die hartige smaken komen niet zomaar in het gerecht natuurlijk, daarvoor heb je enkele (voor mij dan toch) heerlijke smaakmakers nodig, namelijk vissaus en zoete sojasaus, maar ook gember en knoflook. Vergeet trouwens de sojascheuten niet, die mogen niet ontbreken in een wok.

Bij een oosters gerecht als een wok van asperges en scampi mogen natuurlijk die noedels niet ontbreken of in dit geval de eiermie.. heel gemakkelijk om die klaar te maken, water opkoken, een paar minuutjes er in en klaar! En gemakkelijk te doen als de asperges aan het wokken zijn.

BIERPAIRING : WOK VAN ASPERGES EN SCAMPI & ZEVEN ZONDEN ‘IRA’

Qua passend bier mag je zeker niet te zwaar gaan, ook al zit er veel umami in deze wok van asperges en scampi. De frisse smaken primeren en daarom zou ik eerder gaan voor een type tarwebier, maar nu ook geen licht witbier. Ik heb gekozen voor de IRA uit de zeven zonden reeks van Brouwerij Hugel. Een tarwebier dat extra op smaak gebracht is met oa. gember en koriander die op zich al voor umami in het bier zorgen. Mocht je daar minder fan van zijn ga gerust voor een neipa of een session ipa!

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere reepten met bierpairing!

wok van asperges en scampi
0 Add to Favorites

Wok van asperges en scampi

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 40 min
Aantal personen: 4

Omschrijving

Ideaal oosters gerecht voor wie van hartig houdt maar geen pikant lust.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

 1. Pel en hak de knoflook heel fijn. Plaats een wokpan op het vuur en verhit deze met een scheutje olie. Wok hierin de scampi samen met de look en kruid extra met peper en zout.

 2. Terwijl de scampi aan het wokken zijn schil je de witte asperges en cisseleer je de deze, alsook de groene asperges (Cisseleren is heel schuin dunne plakjes snijden van iets).

 3. Plaats een pot met water op het vuur die ruim genoeg is voor de eiermie in te koken. Laat het water koken en voeg de eiermie toe, draai het vuur dicht en laat nog een 5-tal minuten in het water liggen, giet vervolgens af.

 4. Eens de scampi gaar zijn mogen deze uit de pan, doe je nog een klein beetje olie in de pan en wok je hierin eerst het stukje gember dat je fijn snijd samen met de asperges en voeg je na een beetje de sojascheuten toe. 

  Vervolgens doe je de bruine suiker, sojasaus en vissaus toe en laat alles wokken tot het beetgaar is. Dan mogen de scampi er nog kort even bij.

 5. Leg de eiermie onderaan een dieper bord, daarnoven mag dan de wok en is het tijd om het bier te openen.

   

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.