Vispapillot met paprika

Als het zomer wordt, wordt het tijd voor heerlijke en lichte gerechtjes zoals een vispapillot. Deze kan je zelfs deels op de bbq klaar maken als je wil maar even goed in de oven als het geen weer is.

Je kan gelijk welke vis kiezen voor de vispapillot,, als het maar witte vis is en hij vrij stevig blijft van textuur zoals zeeduivel, zeewolf, koolvis,… Ik ben in dit recept gegaan voor kabeljauw trouwens. In dit gerecht is het niet de vis die de smaak maakt, maar wat er bij komt.. De vispapillot wordt gevuld met paprika, ui, chili, look, tijm, basilicum en witte wijn.

De vispapillot volledig op de barbecue wordt wat moeilijker gezien je de groentjes met de kruiden eerst even moet stoven. Tenzij je een gasbekken aan de bbq hebt natuurlijk, dan kan je je volledig laten gaan!

Je kan er vanalles bij serveren, ik ben voor parelcouscous gegaan met wat groene kruiden erdoor, maar een aardappeltje van op de bbq zal minstens even goed smaken, of rijst.

Bij dit gerecht ga je logicher wijze best niet voor een zwaar bier, maar eerder een blond, licht en extra gehopt bier.

Zo ben ik uitgekomen bij de Vie van brouwerij Ruimtegist, een microbrouwerij gelegen in het hartje van Kortrijk die een paar lekkere bieren maken en ook een leuke ontmoetingsplaats vormt voor de buurt met een eigen biercafé.

Je kan bij de dit gerecht ook even goed gaan voor een ander licht bier mocht je deze niet vinden, of zelfs een lichte ipa. Zolang je niet overdrijft qua alcoholgehalte.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

vispapillot
0 Add to Favorites

Vispapillot met paprika

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 min Totale tijd 35 min
Aantal personen: 4

Omschrijving

Een zomers en licht visgerecht dat je deels op de barbecue kan klaarmaken. Heel smaakvol door de groentjes en kruiden die er in verwerkt worden.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Spoel de paprika's, ontdoe van de zaden en snijd ze in fijne reepjes.

    Pel de ui en snijd hem in halve ringetjes.

    Snijd de chili in kleine ringetjes en pel als laatste de teentjes look.

  2. Warm de oven voor op 200 graden (indien je de papillot niet op de barbecue wil klaarmaken)

    Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie, stoof hierin de ui en parika. Pers de teentjes look er bij en roer om.

    Blus met de witte wijn en laat de alcohol kort verdampen.

  3. Voeg de chili, basilicum en tijm toe, roer om en laat kort nog even garen.

    Leg een voldoende groot stuk bakpapier of aluminiumfolie open.

    Leg hierop de vis en kruid die met peper en zout.

  4. Schep de groenten met wat vocht bij de vis en vouw of bind de papillotten dicht.

    Plaats in de oven gedurende 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis ofwel plaats je ze op de barbecue tot ze gaar zijn.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.