Visburger met spinazie

Burgers zijn hier wel al eens in een paar varianten de revue gepasseerd, maar nog geen visburger met spinazie! Bij deze zijn we daar ook vanaf en ik kan zeggen, ze smaken echt wel goed. Visburgers kan je eenvoudigweg kopen in de winkel en dat is ook gewoon wat ik gedaan heb. Zeuren en voor snel gaan mag toch ook eens?

Voor deze visburger met spinazie heb je heel weinig nodig en ook voor de dillemayonaise die er bij komt. Letterlijk dille… en mayo. Daarnaast heb je uiteraard nog verse jonge spinazie nodig waar je ook amper werk aan hebt. Belangrijk voor een burger is het broodje dus kiezen we zachte witte burgerbroodjes die we doorsnijden en in de oven steken.

Klassiek bij een burger zijn uiteraard frietjes of potato wedges maar ik wou toch eens iets gezonder gaan en kiezen voor groentefrietjes uit de oven. Eigenlijk net zo lekker bij deze visburger met spinazie en ze dragen wel bij aan de smaak van de burger. Je koopt deze gewoon zo in de vriesrayon in de supermarkt. Ik ben voor een mengeling van zoete aardappel en pastinaak gegaan.

visburger met spinazie
BIERPAIRING : VISBURGER MET SPINAZIE & ZEEUWSE LUST (KEES)

Bij deze visburger met spinazie gaan we voor puur en fijn, fris bier want je zit met delicate smaken die anders gelijk overheersen. Ik ben in mijn keuze voor een Weizen gegaan van bij onze noorderburen. De Zeeuwse Lust van Kees? Het fris tarwebier complimenteert heel goed en kan perfect de mayonaise aan. De dille is een leuke combinatie met de citrus frisheid en ook de spinazie.

Andere opties? Ga voor pils of een ander licht blond bier met weinig uitgesproken bitter.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

visburger met spinazie
0 Add to Favorites

Visburger met spinazie

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 35 min
Cooking Temp: 220  °C Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een eenvoudige maar lekkere maaltijd voor als het eens snel mag gaan, maar zeker ook lekker moet zijn.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220 graden. Verspreid de oven groentefrieten over een bakplaat en plaats gedurende 20 minuten in de oven. Let op, straks moeten de burgers er nog bij.

  2. Spoel ondertussen de jonge spinazie en stoof ze aan in een ruime pot met boter tot ze slinkt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Als de groentefrieten nog een 10 minuten moeten is het tijd om de visburgers er bij te stoppen. Meng in tussentijd de mayonaise met de griekse yoghurt en een scheutje citroensap. Hak de dille fijn en roer die hier onder.

  4. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en kleur ze kort in een pan op het vuur zonder boter.

  5. Besmeer het onderste deel van het broodje rijkelijk met de mayonaise, leg hierop de burger en dan de spinazie (die je wel goed hebt laten uitlekken uiteraard) En leg het hoedje van het brood bovenaan.

  6. Serveer de groentefrietjes in een kommetje, doe er wat grof zeezout overheen. De burger komt apart op tafel samen met het bier. 

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.