Visbeignets met tartaarsaus

In Engeland gekend als beer battered fish of met frietjes erbij als fish and chips. Deze heerlijke visbeignets met tartaarsaus kan je zowel als hoofdgerecht eten of als hapje maar dan in kleinere portie.

Iedereen kan denk ik wel een frietje of aardappelen frituren dus dat hoef ik hier niet uit te leggen. Je kan ze trouwens even goed met een gekookt aardappeltje eten en sla zoals ik ook liever doe. De vis is sowieso al iets vettiger door hem te frituren.

In dit recept ben ik voor zeewolf gegaan maar gelijk welke vaste witte vis is mogelijk. Kabeljauw of schelvis worden traditioneel gebruikt in Engeland als vis bij de fish and chips dus die zijn zeker ook geschikt.

Visbeignets met tartaarsaus blijft een heerlijke klassieke combinatie, en al zeker als je de tartaarsaus zelf vers klaar maakt! Het beignetdeeg is ook kinderspel, je moet enkel oppassen als je ze in de frituur laat glijden en als je ze omdraait dat je jezelf niet gaat verbranden uiteraard.

Bak trouwens de visbeignets best als het frituurvet bijna aan vervanging toe is want het kan al gauw vuil worden.

Deze visbeignets met tartaarsaus vragen niet om een zwaar bier. Er mag wel wat body in zitten om het vet aan te kunnen en voldoende bitter. Daarom is het Padel bier een perfecte begeleider, een blond bier met een kruidige, florale geur en met een volle, moutige en lichtbittere smaak.

Ook een witbier kan perfect hier bij passen maar neem zeker geen te licht.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier al onze andere recepten.

visbeignets met tartaarsaus
0 Add to Favorites

Visbeignets met tartaarsaus

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 20 mins
Aantal personen: 4

Omschrijving

Heerlijke visbeignets met verse tartaarsaus, je kan ze maken met gelijk welke vaste witte vis. Met zelfgemaakte tartaarsaus maak je het helemaal af!

Ingrediënten

Ingrediënten beignets

Ingrediënten tartaarsaus

Bereidingswijze

Bereiding tartaarsaus

  1. Breng een pannetje met water aan de kook en kook het volledige ei hard (9-10 min) en koel daarna onder koud stromend water.

  2. Roer de eidooier en de mosterd goed los met een klopper.

    Voeg geleidelijk aan de olie toe al roerend, zo krijg je weinig kans op schiften. Is het mengsel te dik kan je altijd een klein beetje lauw water toevoegen en omroeren. Doe daarna de azijn er bij en proef. Een frisse smaak met een toets van de mosterd is veel aangenamer dan een flauwe vettige saus.

  3. Kuis en versnipper de sjalot, snijd de augurkjes in kleine brunoise.

    Pel het hardgekookt ei en hak het in stukjes, net als de dragonblaadjes.

    Meng dit alles met de mayonnaise en roer er de dragonblaadjes, kappertjes en bieslook onder.

Bereiding visbeignets

  1. Warm de frietketel voor op 180° c.

    Scheid het ei en klop het eiwit tot een stevige sneeuw.

    Klop de dooier los met de bloem en het bier tot een nog goed vloeibare maar dikke sausdikte. Voeg indien nodig nog wat bloem toe.

    Kruid met peper en zout.

  2. Spatel het eiwit onder het beslag.

    Snijd de vis in de gewenste grootte (stukken van ongeveer 90 gram zodat je 2 stukken per persoon hebt als hoofdgerecht of kleinere repen indien als hapje).

    Dompel telkens één stuk vis met de keer in het beslag, laat even afdruipen en leg in de frietketel (zonder de mand uiteraard).

  3. In het begin zakt hij naar de bodem maar hij stijgt wel direct terug. Zoniet kan je met een ijzeren spatel de beignet terug naar boven helpen.

    Laat enkele minuten bakken tot ze goubruin zien. Als het deeg met een bult opblaast draai je hem best even om zodat ze aan beide kanten mooi bakken.

  4. Schep de beignets uit de frietketel en laat uitlekken op een keukenpapier.

    Dien op met de tartaarsaus en eet smakelijk.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.