Een lekker zoet, maar nog vrij gezond nagerechtje. Vijgen met geitenkaas uit te oven met daar bovenop nog honing, walnoten en balsamico.. heerlijk toch!
Vijgen met geitenkaas kan je heel het jaar door maken want ze zijn altijd verkrijgbaar. Maar ze zijn toch op zijn best tussen juli en oktober.
Oke, niet iedereen is misschien fan van vijgen of geitenkaas maar je moet deze combinatie toch zeker eens geproefd hebben. Heel gemakkelijk om klaar te maken, vijgen met geitenkaas opvullen, wat rozemarijn erop en juist nog een dressing met balsamico en notenolie erbij maken en zo in de oven.
Om die zoetigheid toch een beetje te counteren kan je met het bier wat gaan spelen. Ik raad een combinatie aan met een zoetzuur bier, dus denk zeker maar eens aan een klassieke Duchesse de Bourgogne van brouwerij Verhaeghe uit Vichte. Een zoet roodbruin bier met toch die typische zurigheid. In de aroma’s ruik je zelfs balsamico, dus beter matchen kan niet.
Voor wie niet van de zurigheid houdt kan ook voor een kriekbier gaan, maar neem best geen té zoete zoals een Kriek Max. De kriek van brouwerij de Ranke of Timmermans is een goed alternatief.
Ontdek hier alle andere recepten.
Recept delen op facebook!
Vijgen met geitenkaas en honing
Omschrijving
Een heerlijk warm nagerecht dat altijd smaakt. Vijgen opvullen met geitenkaas en rozemarijn, honing erover en nootjes en hop in de oven! Zo eenvoudig is het.
Ingredients
Ingrediënten
Bereidingswijze
Bereiding
-
Warm de oven voor op 220 graden.
-
Snijd de de vijgen kruislings in, maar niet volledig door. Druk ze zachtjes open met de vingers.
-
Meng de geitenkaas met de rozemarijn en verdeel ze over de opening in de vijgen.
Plaats de vijgen in een ovenschaal.
-
Doe de honing over de vijgen, best in cirkelbewegingen en van binnen naar buiten zodat ze allemaal bedekt zijn.
Bestrooi met de walnoten en plaats in de oven voor een 7-tal minuten tot ze gekleurd zijn en de geitenkaas gesmolten is.
-
Meng nu de notenolie met de balsamico.
Haal de vijgen uit de oven en verdeel ze over bordjes en besprenkel met de olie.