Verloren brood met gebakken banaan

Wat een heerlijke caloriebom.. Verloren brood met gebakken banaan (en dan nog eens rum daarbij).. Al wie op zijn lijn moet letten leest dus best niet verder want de kans bestaat dat je in de verleiding gaat komen. Voor wie niet zou weten wat verloren brood is, anderen kennen dit onder de naam wentelteefjes, klakkers, gewonnen brood, klakkaards, gebakken bokes, noem maar op!

De naam komt van het feit dat velen dit maakten met oud brood dat niet meer zo lekker was om gewoon op te eten, veel te droog dus. Die gingen ze dan door wat melk, ei en suiker halen en bakken. Wij gaan dus juist hetzelfde doen maar alleen gebruik ik briochebrood, zelfgemaakt dan nog. Wees gerust met toastbrood of briochebrood van bij de bakker gaat dat even goed!

Niet alleen dat verloren brood maakt het zo heerlijk.. die gebakken banaan met rozijnen maakt het nog veel beter en dan vooral die siroop van rum met kaneel en suiker. Een zoete caloriebom dus maar ach je eet het dan ook niet alle dagen. Verloren brood met gebakken banaan maak je echt in een handomdraai en als je wil kan je de siroop op voorhand maken. Het bolletje vanille-ijs die er bij komt koop je gewoon in de winkel, maar kies wel voor een lekker ijs zoals carte d’Or, Ijsboerke of zelfs het huismerk van Delhaize vind ik super.

BIERPAIRING : VERLOREN BROOD MET GEBAKKEN BANAAN & STRAFFE HENDRIK

Een zwaarder, vettiger en rijk nagerecht als verloren brood met gebakken banaan mag zeker een stevige begeleider krijgen qua bier. Over het algemeen kan je stellen dat hoe zwaarder of vettiger iets is, je een graadje hoger mag gaan in alcohol. Daarom is een bier in de tripelstijl perfect! Kies bijvoorbeeld voor de Straffe Hendrik, een klassieker maar zeker perfect hierbij. Het lichtkruidige karakter past goed bij het kaneel en de vanille, de lichte karameltoetsen bij de siroop en rozijnen en banaan komt ook in het bier lichtjes terug.

Andere stijlen zou ik eerder links laten liggen of het zou een geen te gebrande stijl van barleywine moeten zijn.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

verloren brood met gebakken banaan
0 Add to Favorites

Verloren brood met gebakken banaan

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 30 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een heerlijk calorierijk nagerecht dat iedereen zeker al (deels) zal gegeten hebben.. verloren brood met zoete, gebakken banaan én een rum/kaneelsiroop.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

 1. Doe de rum samen met de kristalsuiker, bruine suiker en 3/4 van de kaneel in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat inkoken tot siroopdikte.

  Pel de banaan en snijd ze in stukken van een goede cm dik. Klop vervolgens de eidooier met de melk, vanillesuiker en kaneel los.

 2. Plaats 2 pannen op het vuur. Haal de sneden brood door het mengsel en bak het brood in een pan met een goede klont boter.

  In de andere pan bak je de banaan ook in een goede klont boter en voeg de rozijnen toe, bak ze niet te zacht maar tot ze lichtjes bruiner kleuren.

 3. Leg per bord een snede brood, schep de banaan er overheen en schep op elke toast een bol ijs. Als laatste lepel je wat siroop over de borden.

   

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.