Tortilla op zijn Vlaams

Niet het meest culinaire gerecht zal ik je horen denken, zo een tortilla op zijn Vlaams, en wat zit daar eigenlijk überhaupt in? In Spanje vind je tortillas overal in allerlei diktes of uitvoeringen. Klassiek gezien een dikke omelet met ei, aardappel en ui maar ik doe er mijn eigen ding zowat mee.

Die van mij zijn gevuld met ei en aardappel (want anders geen tortilla uiteraard) maar met fijngesneden witte asperges er in, bieslook en gerookte zalm. Fijne, delicate smaken met dan uiteraard de meer uitgesproken zalm. Heel eenvoudig om klaar te maken en je moet er vooral ook wat geduld bij hebben want de truc zit er in het vuur laag te houden en te wachten.

tortilla op zijn vlaams

Je moet niet de duurste, lees dikste, asperges gaan kiezen voor deze tortilla op zijn Vlaams klaar te maken maar nu ook niet de kleinste. Tussenin is dus meer dan goed genoeg. Die gaan we schuinweg fijn snijden en samen stoven met de aardappelblokjes. Vlak voor de eiermengeling er op gaat doen we de dunne stukjes zalm en bieslook er bij. Daarna is het gewoon kwestie van traag te laten garen en juist eens voorzichtig omdraaien. 1 belangrijk ding mag ik niet vergeten zeggen, je MOET wel een anti kleefpan hebben want anders krijg je problemen bij het draaien.

BIERPAIRING : TORTILLA OP ZIJN VLAAMS & GANZ GEIT (DE MORTSELARIJ)

Bij een iets eenvoudiger gerecht zoals deze tortilla op zijn vlaams moet je niet het meest stevige of complexe bier te serveren want meestal ga je dit ook eten als lunch. Daarom dat ik zelf ook voor een Kölsch stijl ben gegaan. Een lager stijl uit Keulen afkomstig maar deze Ganz Geit van de Mortselarij is dus puur Belgisch. Andere opties zijn een pilsbier of witbier.

Delen op de socials!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

tortilla op zijn vlaams
0 Add to Favorites

Tortilla op zijn Vlaams

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 min Totale tijd 35 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Lente

Omschrijving

Een spaanse klassieker in een Vlaams jasje gestoken. Eenvoudig maar vooral heel lekker!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van ongeveer 1 op 1 cm en spoel ze. Schil ook de asperges en snijd ze schuinweg in heel fijne plakjes. Snijd de zalm in kleine stukjes en versnipper de bieslook.

  2. Smelt een klont boter in een grote anti kleefpan. Bak hierin de aardappelblokjes tot ze bijna beetgaar zijn en licht gekleurd. Voeg dan de asperges toe en laat ze ook kort meestoven. Voeg de gerookte zalm toe en de bieslook en roer om.

  3. Draai het vuur op lage stand. Kluts de eieren samen met de room en kruid met peper en zout. Voeg de eieren toe aan de pan en meng even kort. Laat nu gedurende een 10 minuten garen. Bekijk wel als het gaar en al stevig genoeg is om te kunnen draaien.

  4. Plaats een groot bord of schaal op de pan en draai om. Laat de tortilla terug in de pan glijden en laat de andere kant ook op een zacht vuur garen. 

  5. Meng de gemengde sla met de dressing. Haal de tortilla uit de pan, snijd in gelijke stukken en serveer samen met de sla en het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.