Tongrolletjes met mosselen

Een lekker visbordje daar draai ik mijn handen niet voor om, daarom dat ik dit recept voor tongrolletjes met mosselen graag met jullie deel. Er ligt natuurlijk veel meer op dan alleen de vis uiteraard, zo komt er een heerlijke nage bij maar ook venkel om het heerlijk fris en kruidig te maken en natuuraardappelen voor die extra vulling.

Tongrolletjes kan je gerust zo uit de diepvries kopen, dat bespaart je wat geld en vooral ook moeite in de keuken. Af en toe mag je jezelf het wel al eens makkelijk maken. Wat de mosselen betreft neem je best wel de grotere jumbo’s of extra mosselen. Venkel zorgt op zijn beurt voor een frisse anijssmaak, je moet daar wel wat voor zijn maar in dit gerecht is het echt niet overheersend dus geef het zeker een kans!

Tongrolletjes met mosselen smaken zeker het lekkerst in de zomer, hét seizoen voor de mosselen. Daarbuiten zijn ze helemaal niet zo smaakvol en eigenlijk gewoon te duur. Wat je wel kan doen is de tongrolletjes vervangen door een andere vis, met roodbaars bijvoorbeeld is dit ook een heel lekker gerechtje.

Qua bierkeuze zijn er heel veel mogelijkheden, ik ben voor een tripel gegaan maar wel geen te zware, namelijk de Sint-Bernardus Tripel. Eerder zacht van smaak, lichtkruidig en fruitig. Wat ook past is een steviger witbier, ook die van Sint-Bernardus bijvoorbeeld. Een frisser blond bier is dus ook perfect mogelijk. Bij deze tongrolletjes met mosselen kan ik trouwens kan ik zejer ook de Fourchette van brouwerij van Steenberge aanraden.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

tongrolletjes met mosselen
0 Add to Favorites

Tongrolletjes met mosselen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Bereidingstijd 20 min Totale tijd 40 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Zomer

Omschrijving

Een heerlijk visbordje kan al eens smaken, zeker als het licht bereid is en het buiten dan nog eens heerlijk weer is! Deze tongrolletjes met mosselen zal je in no time opgegeten hebben, althans dat deed ik dan toch.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Snijd eventuele vuile plekken van de venkel, snijd de bodem en het groen er af. Het groen mag je gerust apart houden ter garnering achteraf.

    Halveer de venkel, snijd hem in plakken en vervolgens in repen en spoel alles in een vergiet.

    Warm de oven voor op 180 graden.

  2. Schrob de mosselen en haal eventuele slechte of gebroken mosselen er van tussen. Spoel ze in gezouten water zodat ze het zand uitspuwen.

    Schil de aardappelen zodat ze een langere en smalle vorm hebben (smal bovenaan en onderaan en dik in het midden) en kook deze tot ze beetgaar zijn.

    Plaats de tongrolletjes in een ovenschaal met wat boter erbij en een bodempje water en kruid met peper en zout. Plaats ze vervolgens in de oven gedurende 18 minuten.

  3. Breng de visbouillon aan de kook, verlaag het vuur en voeg de room toe. Kruid met peper, zout en dille

    Stoof de ui en venkel aan in een ruime kookpot met wat boter. Als de groenten beetgaar zijn voeg je de mosselen toe en schud regelmatig op tot ze geopend en gaar zijn.

  4. Verdeel de mosselen met groenten over de borden, verdeel daarover de romige bouillon en plaats er de tongrolletjes op. Leg er 3 aardappelen per persoon bij en werk af met het groen van de venkel.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.