Toast champignons en ui

We gaan weer voor eenvoudig en klaar in een handomdraai met deze toast champignons en ui. Een klassieker uit de Franse keuken die je her in der in bistro’s en sommige tea rooms wel al eens op de kaart ziet staan. Je kan er ook vrij ruim mee variëren, toch wat de champignonsoort betreft. In het najaar zijn er altijd een grote waaier aan wilde champignons en boschampignons te koop.

Voor mijn recept voor toast champignons ben ik voor eenvoudige parijse witte champignons gegaan omdat je die sowieso het jaar door kunt verkrijgen en ik er eerlijk gezegd enige over had daags na de feestdagen en ook nog toastbrood. Van heerlijke restverwerking gesproken! Je kan dus ook gerust cantherelles en morilles gaan kiezen of eekhoorntjesbrood.. het is zoals je wenst.

Alles begint dus bij het brood, ik maak gebruik van casinobrood of toastbrood maar als je een heel brood hebt dat nog niet gesneden is kan je heel dikke sneden van een 3-tal cm afsnijden en gebruiken maar ik ga dus voor simpele toast. De overschot rooster je gewoon als ontbijt of voor bij de soep of als tussendoor of zelfs gebruiken als croûtons.

Verder heb je nog boter nodig, look, ajuin, peterselie en voor de liefhebbers balsamicocrème, valt best mee dus van ingrediënten. Het is de kunst om de toast krokant maar toch niet droog en flets te serveren dus wil je een heerlijke toast champignons bestrijk je die lichtjes met boter en wat kruiden en rooster je hem in de oven, een echte aanrader. En voor een frisse toets besprenkel ik de champignons trouwens ook altijd wat met citroensap maar dat is geen must.

toast champignons
BIERPAIRING : TOAST CHAMPIGNONS & CHIMAY ROUGE

Bij deze Franse klassieker heb je wel een paar opties als het gaat over het type bier. Klassiek kan je gaan voor een niet al te zware tripel of kruidiger blond bier maar ik trek liever de kaart van dubbel. Zachte bruine bieren dus met een moutig, doch tikkeltje zoet karakter. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan de rode Chimay maar een Brugse zot of een gelijkaardige is zeker ook goed.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

toast champignons
0 Add to Favorites

Toast champignons en ui

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 30 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een echt heerlijke klassieker uit de Franse keuken die je thuis zelf eenvoudig kan klaar maken.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Borstel de champignons proper, snijd de steeltjes er af en snijd ze in kwartjes (kleintjes halveren is voldoende). Pel en versnipper de ui en doe hetzelfde met het teentje look.

  2. Smelt een klontje boter en strijk de sneden brood er mee in. Kruid met peper en zout.

    Plaats de sneden brood onder de grill en laat ze zo kleuren. Heb je enkel een traditionele oven dan zet je die op 200 graden en laat je die garen tot hij bruiner kleurt.

  3. Smelt een klont boter in de pan, stoof de ui eerst heel kort en voeg dan de champignons toe. Voeg indien nodig wat boter extra toe, kruid met peper en zout en besprenkel met een heel klein beetje citroensap als de champignons gebakken/ gebruind zijn.

  4. Leg de toast op het bord, beleg rijkelijk met champignons en werk af met balsamicocrème.

    Open en serveer het bier bij de toast. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.