Thaise mosselen met nasi

De mosselen zijn terug in het land! Daarom kan ik ook niet achterblijven om ze zelf klaar te maken en jullie deze Thaise mosselen voor te schotelen. Het is een moment waar veel mensen naar uitkijken en naar restaurants en brasserieën trekken om er van te gaan smullen.. en terecht! Je hebt ze in allerlei formaten en ook uit verschillende streken maar wij kiezen uiteraard voor de Zeeuwse, en in jumboformaat.

We gaan met de Thaise mosselen niet voor de traditionele bereiding waar iedereen zo gek op is maar voor een aromatische en exotische bereiding met een hoop smaakmakers zonder de lekkere smaak van de mosselen te verliezen, niet onbelangrijk!

Wat die smaakmakers zijn? Enkele klassiekers dat iedereen die graag eens oosters eet wel kent of in huis heeft, nl. vissaus, kokosmelk, citroengras, limoen, gember en look. De hoeveelheden die in mijn recept staan zijn voldoende om een goede smaak er in te steken dus ga er best niet over als je een gebalanceerde smaak in je Thaise mosselen wil behouden.

Bij oosterse gerecht heb je 2 opties om te serveren als bijgerecht.. bami of nasi. Ik ben voor die laatste gegaan en wie al eens naar de thai of chinees gaat eten kent die lekkere rijst met groentjes en ei wel. Wel dat recept krijg je er hier ook gratis bij! Heb je liever noedels dan kan je de rijst gewoon vervangen door noedels, geen probleem!

BIERPAIRING : THAISE MOSSELEN & TROUBADOUR NEIPA (THE MUSKETEERS)

We hebben met deze Thaise mosselen te maken met een gerecht met veel frisheid maar ook romigheid en fruitigheid en kruidigheid.. kortom een smaak- en aromabom. Vele bierstijlen kunnen hier tot hun recht komen maar zoals altijd geldt de regel : overdrijf niet en hou het fris. Bierstijlen als pils of witbier gaan perfect maar als die te licht zijn dreigen ze wat smaak te verliezen. Daarom opteer ik voor een aromatischer bier met net dat ietsje meer bitter en pit. Dan kom ik uit bij de Troubadour Magma NEIPA van The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas. De frisse, fruitige en lichte variant van hun gekende Magma.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

Thaise mosselen
0 Add to Favorites

Thaise mosselen met nasi

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 1 uur
Aantal personen: 4
Seizoen: Zomer

Omschrijving

Eens een manier om mosselen klaar te maken dat je denk ik nog nooit zal geproefd hebben. Heel smaak en geurvol!

Ingrediënten

Ingrediënten mosselen

Ingrediënten nasi

Bereidingswijze

Bereiding mosselen

 1. Voorbereiding

  Schil en spoel de wortelen en snijd ze in blokjes. Kuis en spoel de prei en snijd ook deze in halve schijfjes. De uien mogen gepeld worden en gesnipperd.

  Pel de knoflooktenen, halveer de stengels citroengras, plet ze en snijd in grote stukken. Halveer de limoen en snijd in plakjes De gember mag tot slot geschild worden en in heel fijne blokjes gesneden.

 2. Bereiding

  Warm in een grote wokpan of kookpot een scheut olie op en wok hierin de groenten samen met de andere smaakmakers. Als die beetgaar zijn mag je de witte wijn en vissaus toevoegen en aan de kook laten komen.

 3. Voeg de mosselen toe en gaar ze kort, vergeet niet op te schudden. Als laatste voeg je de kokosmelk en de sojascheuten toe en schud je goed op.

Bereiding nasi

 1. Voorbereiding

  Pel en versnipper de ui. Schil de wortelen en rasp deze fijn. Kluts de eieren en kruid met peper (zout zit er genoeg in door de sojasaus!), als laatste pel en kuis je de look.

  Bak een omelet van de eieren en snijd ze in fijne stukken.

 2. Bereiding

  Kook de rijst beetgaar volgens de tijd op de verpakking.

  Wok de ui geraspte wortel in een wokpan met een beetje olie. Als ze bijna beetgaar zijn voeg je de sojasaus of ketjap en de sojascheuten toe.

  Meng tot slot de rijst en het ei toe en laat warmen.

Serveren

 1. Schep voor iedereen een mooi diep bord met mosselen uit en geef er voldoende jus bij. Vergeet juist niet te vermelden dat er limoenschillen inzitten en stukjes citroengras die niet zo heerlijk zijn om op te eten.

  Serveer de nasi apart in een grote kom. 

  Open het bier en schenk uit, smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.