Surimicocktail met curry

We zijn hier nog eens terug met een heerlijk en eenvoudig, doch feestelijk en smaakvol voorgerecht.. een surimicocktail met curry, mierikswortel, appel en witloof. Terug zo een gerecht waar je niet veel hoeft in huis te halen en de meeste gasten mee kan plezieren. Zeker nog eens handig als je weet dat je het volledig op voorhand kan klaar zetten in de frigo en het in een kleine portie als hapje kan serveren.

Alles gaat er ook rauw in dus je hoeft niets te koken voor de surimicocktail met curry. Enkel fijne snijskills zijn wel gewenst wil je de appel en witlof in fijne stukjes snijden. De mierikswortel zorgt voor wat pit, de curry voor kruidigheid en het witlof voor een frisse bitter. Dan heb je ook nog de granny smithappel voor een zurige smaak en een knapperig mondgevoel.

surimicocktail met curry
BIERPAIRING : SURIMICOCKTAIL MET CURRY & OMER BRUT NATURE

Bij deze surimicocktail met curry kan je verschillende kanten uitgaan qua pairing. Je kan gaan voor een hoppige pils met wat meer bitter en smaak zoals de Cristal Xtra, voor een saison die iets kruidiger en bitterder is maar even goed een weissenbock (al is die bananengist niet de beste aromatische combo). Of ga zoals hier voor de Brut nature van Omer Vander Ghinste. Een lichtfruitig koperkleurig bier met een zurige maar ook bittere en fijne kruidige toets.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

surimicocktail met curry
0 Add to Favorites

Surimicocktail met curry

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 29 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijk en eenvoudig voorgerecht waar geen werk is, vol frisse, bittere, hartige en kruidige smaken!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Haal de surimisticks uit de plastiek, snijd of hak ze heel goed in kleine stukjes. 

  2. Spoel de appel, je hoeft hem niet te schillen. Snijd fijne plakjes van de appel (een mandoline of groenteschaaf is hier heel handig voor). Snijd vervolgens in fijne reepjes en dan in blokjes.

  3. Halveer het witloof en snijd de harde kern er uit. Snijd vervolgens in fijne reepjes en dan ook in kleine blokjes.

  4. Meng de surimi met de appel en witlof, kruid met peper en zout. Voeg vervolgens de mierikswortelpasta, magere yoghurt en het kerriepoeder toe. Je kan naar wens altijd extra kerrie of mierikswortelpasta toevoegen.

  5. Serveer de surimicocktail in een glas en werk af met enkele plukjes rucola. Open en serveer het bier er bij en smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.