Stamppot met andijvie en brie

We gaan eens voor lekkere boerenkost.. stamppot! Maar dan voor een echt heerlijke stamppot met andijvie en brie. Andijvie is bij velen de laatste tijd/jaren een groente waar met niet vaak aan denkt of eet maar nochtans is het een heel veelzijdige bladgroente.

Het trekt wat op krulsla maar is effectief familie van witloof en bijgevolg dus ook frisbitter van smaak. Je kan hem koken of stoven maar ook rauw eten in salades of net als ik dus verwerken in een stamppot. En oh ja in soep is die trouwens ook lekker!

Verder heb je voor deze stamppot uiteraard ook aardappelen nodig, het mogen bloemige aardappelen zijn. Daarnaast is er niets meer dan brie nodig, melk en peper, zout en nootmuskaat. Lekker goedkoop allemaal toch? Voor de liefhebbers kan je het extra herfstig maken en gehakte walnoten aan toevoegen, dat geeft wat extra gezonde vetten en een bitter smaakje aan het geheel.

stamppot met andijvie
BIERPAIRING : STAMPPOT MET ANDIJVIE EN BRIE & CHANTE BLÉ (BRASSERIE HÖNIGMANN)

Bij een klassieke en frisse, doch smeuïge stamppot met andijvie en brie houden we het heel fris en licht qua bierpairing. Kies een lichtbittere pils of een lichtere saison of ga zoals in mijn geval voor een tarwebier of witbier. De Chante Blé van Brasserie Hönigmann, een Frans witbier uit de Loirestreek maar ga gerust voor een Belgisch witbier, keuze genoeg!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

stamppot met andijvie
0 Add to Favorites

Stamppot met andijvie en brie

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 35 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Lente

Omschrijving

Een heerlijke smeuïge stamppot, net dat beetje beter en anders.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Voeg de melk toe en stamp goed tot puree, als die te stevig is kan je altijd wat extra melk toevoegen.

  2. pluk de andijvie, spoel ze en zwier even kort. Snijd in reepjes (cisseleren) en voeg ze toe aan de puree.

  3. Blijf goed roeren tot de andijvie goed slinkt en voeg dan de brie toe. Blijf opnieuw roeren tot de brie goed gesmolten is. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Serveer in een diep bord en bestrooi met de walnoten. Dien op samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.