Spicy meatballs

Voor wie mag het al eens wat kruidiger en pittiger zijn? Voor jou? Dan zit je goed met mijn recept voor spicy meatballs! Wees nu niet bang, je gaat er niet van in brand gaan staan want zelf ben ik niet de grootste pikante eter maar voor mij smaken deze pittig maar tegelijk hemels!

Voor deze spicy meatballs heb ik mij wat gebaseerd op een recept van Libelle Lekker maar dan wat gefinetuned naar mijn smaak, al verschilt het niet zo veel. De balletjes zelf worden fijn gekruid maar niet overdreven, het is vooral de saus waar de meeste smaak in kruipt. Wat de rijst betreft die er bij komt daar heb je vrije keuze in, je kan gerust ook mie, noedels of brood bij eten. Wist je dat brood trouwens de perfecte blusser is voor pikant en jouw pallet terug iets rust geeft?

Kruid bij voorkeur hier is koriander, verse dan. Normaal hou ik er niet zo hard van maar hier kon ik niet anders en het dient gezegd dat het lekker is. De koriander gaat zowel in de spicy meatballs als in de saus. Samen met gember en curry. Voor de saus gebruik ik kokosmelk en kippenbouillon voor extra veel umami. Spinazie zorgt voor de mineralen en vitamines die we zeker allemaal nodig hebben.

Allemaal ingrediënten dus die ik en ik denk velen wel in huis hebben liggen, op een paar dingen na dan misschien maar je kan de overschot gerust gebruiken in vele andere pittige of oosterse gerechten zoals mijn scampi’s.

BIERPAIRING : SPICY MEATBALLS & MASTER IPA VAN VIVEN BREWERY

Bij pittig en oosters eten maar ook kruidig en rijker (lees vettiger) eten past een bitter bier perfect, aromatisch gezien door vaak de vele aromahoppen maar ook omdat bitter het kruidige goed omhoog brengt. Een lekkere combinatie maar niet voor watjes. Daarom suggereer ik bij deze spicy meatballs de Master IPA van Viven Brewery uit Sijsele. Een van hun vlaggeschip bieren die je zeker moet proberen. Mooi bitter en goed harmonieus, perfect voor hierbij.

Andere bierstijlen zijn wat moeilijker, eventueel een sterker blond bier maar dat zal nooit zo goed uitkomen.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

spicy meatballs
0 Add to Favorites

Spicy meatballs

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 45 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Het perfecte gerecht voor de gehaktliefhebber, maar al zeker voor wie het iets pittiger mag zijn zonder te overdrijven.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Hak een klein handje korianderblaadjes fijn (je moet er nog overhouden voor de saus). Pel en versnipper de look.

    Meng dit samen met het gehakt, een beetje gember dat je fijn raspt, een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. 

    Draai balletjes van het gehakt die ongeveer 3 - 3.5 cm doorsnede hebben. Als ze niet stevig genoeg zijn mag je altijd wat paneermeel toevoegen om ze vaster te maken.

  2. Bak de gehaktballetjes in een anti-kleefpan tot ze goed gekleurd zijn maar niet te ver gebakken.

    Haal de balletjes uit de pan en wrijf de pan terug droog.

  3. Kuis en versnipper de ui. Stoof deze aan in de pan en doe hier nog wat gember bij. Voeg de currypasta toe eens de ui glazig is en laat drogen in de pan.

    Blus met de kippenbouillon en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Laat indikken in de pan op een laag vuur. 

    Bereid evt. uw rijst of deegwaren tussendoor.

  4. Hak nog de overige koriander fijn en voeg deze toe aan de saus samen met de kurkuma en currypoeder.

    Kuis, spoel en zwier de spinazie, voeg deze beetje bij beetje toe aan de saus tot de spinazie er allemaal in geslonken is. Voeg de sojasaus toe en als laatste de balletjes.

  5. Proef alles eens goed en kruid desgewenst nog bij.

    Serveer de balletjes in een kom en daarnaast de rijst, brood of deegwaren.

    Open en serveer het bier. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.