Veel mexican en spicy food recepten heb ik nog niet op de website geplaatst maar met deze spicy chicken tacos breng ik daar eens wat verandering in. Het was eigenlijk iemand van het Gentbrugse Tourette brewing dat mij op deze gedachte bracht.. Ik sloeg even een babbeltje met een van de zythologen in hun team over hun Belgian Westkust IPA en foodpairing en hij zei iets van pittige tacos dus dat wou ik eens uitproberen maar dan met een eigen twist.
Het belangrijkste ingrediënt voor deze spicy chicken tacos is uiteraard kip maar om het passend te maken bij het bier moet er wat pit in zitten dus zijn het eigenlijk de kruiden die de show stelen! We laten de kip enige uren marineren in olie, chili, komijn, koriander, paprika en look. De ingrediënten alleen al doen mij zweten. Maar geen paniek, zo heet zijn ze nu ook weer niet. Geen taco of mexican food zonder groentjes en peulvruchten uiteraard!
Er komt nog een lekkere salade (of salsa, whatever) van ovengeroosterde maïs bij, paprika, chili, ajuin en rode bonen bij de spicy chicken tacos met wat limoen en als afwerking lekkere toefjes zure room met limoen om wat contrast er in te steken. Het leuke eraan is dat je de warme kip combineert met koude groentjes. Je kan zelf jouw tacoschelpen gaan vormen en bakken maar wees maar eens lekker lui en koop die gewoon, je hoeft ze enkel maar op te warmen en klaar!
BIERPAIRING : SPICY CHICKEN TACOS EN WESTKUST IPA VAN TOURETTE BREWING
Bij een heerlijke pittige spicy chicken taco hoort een bier met pit, zoveel is zeker. Bij pikant hoort wat bitter om het kruidige aspect nog eens extra in de verf te zetten. Voor diegene die wel graag iets pikant hebben maar niet te heet is het dan eerder beter een om andere en minder uitgesproken ipa te kiezen.
De bittere en spicy smaken worden wel getemperd door de zure room en de limoen die gebruikt wordt bij de groenten komt goed overeen met de vele citrustoetsen uit het bier. Zeker eens proberen!
Andre suggesties zijn een lichtere Baptist IPA van van Steenberge of de burning skoll van Skollmann.
Recept delen op facebook!
Ontdek hier alle andere recepten.
Spicy chicken tacos
Omschrijving
Voor wie het graag iets pittiger heeft zijn deze spicy chicken tacos ideaal. Maak het zelf zo pittig als je wil.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Bereiding
-
Doe de kipfiletblokjes in een kommetje samen met de olie en de helft van een fijngesneden chilipepertje (of meer als je wil), een theelepel komijnpoeder, paprika en currypoeder, de fijngehakte gember en koriander.
Meng alles goed en doe alles in een plastic zakje en knoop strak toe, laat enkele uren marineren in de koelkast.
-
Warm de oven voor op 180 graden, leg de maïskolven in een ovenschaal met wat olie over en peper en zout en gaar deze in de oven gedurende 20 minuten.
Je kan deze als je wil een paar minuten op grilstand in de oven plaatsen na de gebruikelijke gaartijd om ze te kleuren.
-
Spoel de bonen, doe hetzelfde met de paprika's en snijd deze in fijne blokjes.
Als de maïs klaar is snijd je met een groot keukenmes de maïsblokjes van de kolven, doe dit door de kolven verticaal te plaatsen en van boven naar onder te snijden.
Doe alle groenten in een mengkom met een scheutje olie, de versnipperde overgebleven chili en het sap van een halve limoen en kruid met peper en zout.
-
Warm de oven voor om de tacoschelpen op te warmen, volg daarvoor de instructies van de verpakking. Warm ze daarna op zodat ze lekker warm en krokant zijn.
Plaats een pan op het vuur en bak de kippenblokjes in wat boter samen met een versnipperd teentje look.
Meng de zure room met het sap van de andere halve limoen. Meng alle groenten met de kip.
-
Vul de tacoschelpen tot er bijna niets meer bij kan en doe daar bovenop een paar toefjes zure room. Serveer op een schaal of speciale tacovorm (daarin blijven ze rechtop staan).
Serveer het bier en smakelijk!