Spaghetti met kabeljauw, prei en mosterdsaus

Spaghetti kent iedereen uiteraard van die klassieker, spaghetti bolognese. Maar je kan er zo veel meer mee doen. Denk maar aan deze spaghetti met kabeljauw, prei en mosterdsaus. Italianen zijn in tegenstelling tot wat je zou denken geen spaghetti eters maar verkiezen andere soorten pasta, al kunnen ze die wel goed klaar maken.

Ik ben niet gegaan voor de harde spaghetti die je zomaar in pakken koopt in de winkel, neenee. Ik heb mijn pastamachine nog eens boven gehaald en zelf spaghetti gaan maken, van 0 te starten. Veel heb je er zeker niet voor nodig… bloem van het type 00, zeer fijne bloem dus, eieren en goede olijfolie. Verder heb je best wel wat tijd en met een beetje oefening en het kan bijna niet mis gaan. Je kan de pasta bvb. perfect op voorhand maken en laten drogen.

Zonder pastamachine kan je het ook proberen maken maar ik denk dat tagliatelle dan net iets makkelijker zal gaan. Al kan ik jou echt wel een pastamachine aanraden, je gaat ze heel vaak gebruiken eens je het onder de knie krijgt!

Voor de spaghetti met kabeljauw heb je natuurlijk kabeljauw nodig… Kies voor vers van de visboer of de beste kwaliteit uit de vriezer. Goedkoop gaan is echt geen goed idee want dan krijg je een droog en lelijk stukje voor de kiezen. Laten garen in de oven met kruiden, olie en boter… heerlijk puur!

Qua groente ben ik daar dan weer met mijn saaie prei… I know maar so what, het is nu eenmaal lekker. Maar broccoli of spinazie is zeker een waardige vervanger. Ik had er gewoon geen in huis. Hierbij hoort uiteraard een heerlijke saus en ik ga voor een van de favorieten, een mosterdsaus. Met verse mosterd vanuit Duitsland meegebracht. Kies zeker niet voor de scherpste mosterd want je zou zomaar de fijne smaak van de spaghetti met kabeljauw overheersen.

spaghetti met kabeljauw
BIERPAIRING : SPAGHETTI MET KABELJAUW & FLAVAS VOOR BOURY *** (BROUWERIJ DE FENIKS)

Bij een meer culinair gerecht zoals deze spaghetti met kabeljauw mag een culinair en fijn bier, daarom mijn keuze voor het lichtere en fijn bier genaamd Flavas van 3-sterrenrestaurant Boury. Het bier is met verschillende kruiden en ingrediënten op smaak gebracht zoals citroenverveine, lavas en venkel wat voor een fijn kruidig aroma zorgt dat de smaken in het gerecht accentueren. De hogere carbonatie reinigt het filmende van de saus en de fijne bitter geeft een sappig mondgevoel.

Andere keuzes hier? Witbier, kwaliteitsvolle pils of saison.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

spaghetti met kabeljauw
0 Add to Favorites

Spaghetti met kabeljauw, prei en mosterdsaus

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Bereidingstijd 1 hrs Totale tijd 1 uur 20 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een toch al meer culinair en fijn doch niet te complex visgerecht.

Ingrediënten

Ingrediënten pasta

Ingrediënten saus

Andere ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding spaghetti

 1. Doe de bloem op een hoopje op tafels en maak een kuil, breek daarin de 4 eieren en de lepels olie. Meng goed van binnen naar buiten tot je een goede stevige bol deeg krijgt. Kneed een goede 10 minuutjes door. Dit kan gerust ook in een machine met een kneedhaak tot je een deegbal hebt maar kneed dan toch ook nog 5 minuten met de hand.

 2. Laat het deeg een goed kwartier tot half uur rusten onder een handdoek op kamertemperatuur.

 3. Verdeel het deeg in gelijke stukken en haal ze door de pastamachine tot je vellen van dikte 2 hebt. Vervolgens haal je ze door de spaghettisnijder. Uitrollen met een deegrol gaat ook en dan fijn snijden maar maak dat het deeg goed fijn is en het werkblad bestrooid is met bloem. 

 4. Hang de spaghetti op en laat even drogen tot het tijd is om ze te koken. Je kan de pasta dus gerust op voorhand maken en laten drogen. 

 5. Om te koken breng je een ruime pot water aan de kook en kook je de pasta, indien vers, beetgaar. Let op want dit gaat snel! Proeven tussendoor is de boodschap. Giet daarna af en houd warm in de pot met een bodempje water of een scheut olijfolie om kleven tegen te gaan.

Bereiding saus

 1. Versnipper de ui en stoof deze aan, blus met de bouillon en laat kort koken. Zeef de ui er uit, voeg de room toe samen met de mosterd en laat kort warmen. Proef en kruid evt met peper.

Bereiding vis en groenten

 1. Warm de heteluchtoven voor op 180 graden. Kruid de stukken vis goed, leg ze op een schaal en overgiet met goede olijfolie en leg een klont boter op elk stuk, doe vervolgens een bodempje water in de schaal.

 2. Afhankelijk van de grootte van de stukken vis laat je ze 15 tot 20 minuten garen tot de vis goed mals maar toch doorbakken is.Spoel en kuis ondertussen de prei en snijd ze in fijne halve ringen, er mag een beetje groen bij zitten.

 3. Stoof de prei kort aan in een goede klont boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Dresseren

 1. Draai met een vleesvork spaghetti op en leg in het midden van het bord. Daarnaast (of erop) komt de prei en daartegen de vis. Lepel de saus er omheen.

  Serveer de gerechten samen met het bier.

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.