Soda bread sandwich

We trekken deze keer de kaart van de lunch met een soda bread sandwich. Een soda wat? Nooit van gehoord.. Wel, ik ook niet maar gezien ik van de Ierse keuken hou en voor St. Patrick’s day graag eens iets Iers klaar maak. Daarom ga ik altijd op zoek en zo kwam ik op deze specialiteit genaamd soda bread. Maar natuurlijk gewoon brood gaan we niet gaan presenteren. Daarom maakte ik er een hartige sandwich mee.

Het voordeel van soda bread zit hem in de manier van bereiden want er hoeft namelijk geen gist in én moet het bijgevolg dus niet rijzen op kamertemperatuur. Het speciale ingrediënt zit hem al deels in de titel,. baksoda. Een ander belangrijk ingrediënt is karnemelk. De combinatie van deze beiden zorgt er voor dat je een gerezen maar tegelijk mals en stevig brood krijgt met veel smaak. Vergelijk het maar met een stevige brioche. Als je het nog zoeter wil kan je er zelfs rozijnen in doen.

Als beleg voor de sandwich ga ik voor kip en bacon maar ook groenten die daar bij de vleet groeien : wortel, witte kool en rode bier. Dit met een lekkere dressing om het nog iets sappiger te maken. Best rijkelijk dus en als je er twee van op hebt kan je een heel eind verder voor je weer honger zal krijgen.

soda bread sandwich
BIERPAIRING : SODA BREAD SANDWICH & WILDEREN GOUD (BROUWERIJ WILDEREN)

Bij een machtige chocolade notentaart kan je voor een paar opties kiezen.. ofwel zoeter (zoete kriek), of krachtig en donker en wat zoeter (stout) óf je gaat voor een geuze met kriek of framboos.

Met de geuze krijg je uiteraard meer fraîcheur maar ik kies toch voor de rijke stout omdat ik dat zo graag drink. In dit geval ben ik voor lokaal gegaan met de marshmallow stout van Totem craft beers uit Evergem. Het geroosterde matched goed met de chocolade uiteraard maar de bitter van de noten en het frisse van het ijs geven extra dimensie aan alles en zorgen zo voor een hemels mondgevoel. Al loop je best een 10-tal rondjes rond de piste om de calorieën er weer af te krijgen

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

soda bread sandwich
0 Add to Favorites

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.