Scampi diabolique

Een duivels pittig gerechtje dat bijna elke vlaming wel lust, scampi diabolique! Iedereen heeft er wel zijn versie van die hij het liefste eet maar bij deze ke je die van mij. Gemaakt met chilipeper en koriander, paprika, tomaat en ui.

Klassiek wordt scampi diabolique met brood geserveerd maar ik ben een grote pastafanaat en alles wat daar op gelijkt dus in mijn versie eet ik ze het liefst met brede eiernoedels. Dus aan u de keuze wat erbij gegeten worrdt! Met rijst is het trouwens ook een lekkere combinatie of als je als rasechte vlaming liever een frietje erbij hebt, waarom niet!

Als biersuggestie vond ik niets toepasselijker dan een ipa van de Struise Brouwers uit Vleteren. De Ignis & Flamma, Latijn voor vuur en vlam is bij dit pittig gerecht heel toepasselijk.

Dit bier is in de betere bierhandel en online zeker te vinden. Heeft u liever een ander bier of vind je hem niet? Ga gerust voor een andere rijke ipa, liefst van het Amerikaanse type dat wat moutiger en zoeter is en voldoende bitter. De Holy IPA van Novabirra uit Eigenbrakel is ook een goed voorbeeeld. Deze types van bieren kunnen het best tegen een pikant stootje en accentueren zelfs mooi het hete kantje van de scampi diabolique.

Ontdek alle andere recepten hier.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Scampi diabolique

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

De pittige klassieker dat bijna elke vlaming wel lust. Iedereen heeft er zo zijn eigen versie van dat hij verkiest. Met dit recept gaan we voor de pittige smaken van chili en koriander.

Klassiek gereserveerd met brood maar even smakelijk met eiernoedels, rijst of een lekkere Belgische friet!

 

Ingredients

Ingrediënten

Instructions

Voorbereiding

  1. Groenten

    Pel de ui en snijd in brunoise (kleine blokjes).

    Snijd de rode paprika ook in blokjes en doe hetzelfde met de tomaat nadat u de pitjes eruit hebt gehaald.

    Kuis en halveer de teentjes look.

Bereiding

  1. Smelt wat boter in een grote pan en bak de scampi kort aan beide kanten, kruid met peper en zout.

    Voeg de groenten toe, roer om en laat kort meestoven.

  2. Blus met witte wijn en laat inkoken, voeg dan de fijngesneden chilipeper en gehakte koriander toe.

    Giet de room erbij, net als de ketchup en tomatenpuree, roer om en laat nog even goed inkoken

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.