Salade met rabarber en geitenkaas

Met deze salade met rabarber en geitenkaas gaan we echt voor een smaakbom. Boordevol, zure, licht bittere en hartige smaken maar ook aardse toetsen en krokante en zachte texturen. Een hele resem ingrediënten die elk daarvoor zorgen dus.

Je moet dus wel iets in huis halen maar geloof me, zoveel werk is er niet aan en je gaat er zeker van genieten eens ze af is. Perfect voor op zonnige dagen maar eigenlijk daarbuiten ook. Ik hou wel van frisse en verrassende salades.

Wil je al weten wat in deze salade met rabarber zoal terecht komt? Oke, uiteraard rabarber en geitenkaas maar ook veldsla, radijs, rode biet, quinoa en pijnboompitjes die we roosteren. Je zal dus zeker wel gevuld zijn met deze maaltijdsalade.

Je kan er voor kiezen om de rabarber rauw te gaan verwerken maar niet iedereen houdt daar van, ook ik niet dus gaan we ze kort gaan garen in de oven met wat honing om dan achteraf het vocht dat er uitkomt te gaan gebruiken in een dressing samen met olijfolie en frambozenazijn.

salade met rabarber en geitenkaas
BIERPAIRING : SALADE MET RABARBER EN GEITENKAAS & WITHEER (SCHELDEBROUWERIJ)

Bij dit frisse gerecht dat een salade met rabarber en geitenkaas toch wel is en de vele fruitigheid hoort een licht en fris bier dat zeker niet gaat overheersen. Mijn favoriet hierbij is de Witheer van de Scheldebrouwerij.

Andere opties kunnen een heel lichte saison zijn die zelfs wat zurig mag zijn, een bier met brett zoals een oude geuze ofwel pilsbier.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

salade met rabarber en geitenkaas
0 Add to Favorites

Salade met rabarber en geitenkaas

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 35 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijke en verrassende salade boordevol zure smaken en toch iets hartig.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden, spoel de rabarber en snijd in kleinere stukjes van een 2-tal cm. Leg ze op een ovenschaal en doe daarover de honing en een klein beetje water.

  2. Plaats de rabarber in de oven gedurende 12 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen. Vang het vocht op en meng die met de olijfolie en frambozenazijn voor een vinaigrette.

  3. Rooster de pijnboompitten kort onder de grill of in een hete koekenpan. Breng water aan de kook ondertussen, spoel de quinoa grondig en kook hem beetgaar volgens de tijd op de verpakking. Laat daarna afkoelen.

  4. Spoel en pluk de veldsla, snijd de zachte rode biet in blokjes, kuis daarna de radijzen en snijd die in fijne plakjes.

  5. Meng de quinoa met de veldsla, rode biet, 3/4 van de rabarber en radijsjes.

  6. Dresseer die mengeling in een die bord en verkruimel daarop de geitenkaas, werk af met de frambozen, pijnboompitten en de resterende rabarber. Verdeel daarover de vinaigrette.

  7. Serveer de salades samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.