Roodbaars met pompoen

Pompoenen zijn er volop vanaf september en zijn zo veelzijdig, niet alleen decoratief maar ook op culinair vlak. Zo maak ik deze roodbaars met pompoen al graag eens klaar. Zeker omdat er een lekker amandelkorstje op de vis zit en de geroosterde pompoenpitten geven zo veel extra smaak.

Serveer deze als voorgerecht in kleinere portie of met een aardappeltje er bij als hoofdgerecht net als ik. We gaan trouwens voor pompoen in verschillende texturen. Een fluweelzachte soep en krokante geroosterde pitten er bij, net als blokjes. Voor wat extra smaak gaan we voor pastinaak er bij, maakt het nog eens extra herfstig.

De roodbaars gaan we ook niet zo maar serveren maar dat doen we met een amandelkorstje met citroen en peterselie. Amandelnoten mixen met olijfolie, peper, citroenzeste en -sap en peterselie, alsook een snuif peper. Veel meer houdt het niet in, deze dan op de stukken vis dun verdelen en in de oven plaatsen.

Soep kan bijna iedereen wel maken vermoed ik maar het recept hiervan krijg je ook nog mee. Hiervoor gebruik ik ajuin, wit van prei, aardappel en uiteraard pompoen. De keuze van bouillon is aan jullie, ik gebruikte een combinatie van visbouillon en groentebouillon. Maar voor de roodbaars met pompoen raad ik deze versie wel aan. Soep zal je trouwens wel over hebben maar die kan je gerust nadien nog opeten.

roodbaars met pompoen
BIERPAIRING : ROODBAARS MET POMPOEN & YPRA (BROUWERIJ VANDER GHINSTE)

Door de citroen in de amandelkorst en de delicate smaken verder is een combinatie met een zesty, fris blond bier met iets meer hop wel goed. Daarom mijn keuze voor de Ypra van Omer Vander Ghinste. Een gewoon blond bier kan ook even goed maar kies geen te sterk of alcoholisch bier voor bij de roodbaars met pompoen.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

roodbaars met pompoen
0 Add to Favorites

Roodbaars met pompoen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 30 mins Totale tijd 1 uur 30 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Herfst

Omschrijving

Een iets meer culinair pompoengerecht maar toch gemakkelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten soep

Andere ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding soep

 1. Snij de pompoen in blokjes, pel en snij de ui in grotere stukken en als laatste snij je het wit van prei in grove ringen. Stoof de groenten aan met een goede klont boter.

 2. Schil de aardappelen, snij in kleine stukken en doe deze bij de groenten. Stoof nog even kort verder. Voeg nadien de bouillon toe.

 3. Laat koken tot alles gaar is en mix, kruid goed naar smaak en voeg nadien de room toe. De soep mag iets dikker van textuur zijn.

Verdere bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden.

 2. Rasp de zeste van de citroen, pers deze uit en doe de helft van het sap samen met de amandelen, peper en zout, olijfolie en peterselie in de blender en mix deze fijn.

 3. Beleg de roodbaars met een dunne laag van het mengsel en gaar in de oven gedurende een 15-tal minuten. Plaats nog even kort onder de grill om de korst een kleurtje te geven. Nu is het ook tijd om de pompoenpitten te roosteren.

 4. Schil de pastinaken net als de aardappel en snij beiden in fijne blokjes. Snijd ook de pompoen in kleine blokjes. Stoof alles samen in wat boter tot beetgaar en kruid met peper en zout.

 5. Verdeel de groenten in het midden van een diep bord. Leg daarop de vis. en doe de soep er omheen. Als laatste doe je de pompoenpitten bovenop het geheel.

 6. Serveer de roodbaars met pompoen samen het bier.

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.