Roodbaars met mosselsaus

Een lekker stukje verse vis met mosseltjes.. meer moet dat toch niet zijn? Probeer daarom zeker eens mijn recept voor roodbaars met mosselsaus en een smeuïge preistoemp. Roodbaars is een stevige vis die voornamelijk in Noorwegen zwemt die we in dit recept van een bloemkorstje voorzien en bakken.

Probeer roodbaars zeker ook in de zomer op de barbecue en goed gemarineerd. Frituren, roken of stoven gaat zeker ook, hoe veelzijdig is die? En trouwens heel smaakvol. Verwacht dus tegen de zomer zeker een recept met roodbaars van op de barbecue!

Daarbij komt een lekker smeuïge preistoemp met een kruidige mosselsaus.. echt lekker. Om het gemakkelijk te maken voor jou koop je de mosselen gewoon als puur vlees in een bokaal, hoef je niet te schrobben en kuisen of zelfs mosselvlees uit de diepvries is ook goed. Wat aanstoven met een uitje en look, visbouillon er bij en om te binden wat melk en bloem. De ideale kruiden voor er in zijn dille en peterselie.

Bij de roodbaars met mosselsaus komt zoals gezegd een heerlijke preistoemp, daarvoor neem je bloemige aardappelen, melk en een flinke klont boter, pezomus (peper, zout en nootmuskaat) en uiteraard prei. Boter hoeft er niet per se in als je het mager wil houden maar dan krijg je uiteraard een drogere puree, gebruik dan gewoon ietsje meer melk.

BIERPAIRING : ROODBAARS MET MOSSELSAUS & BAVO GENTS ABDIJBIER

Bij een smaakvol en smeuïger gerecht als dit mag er zeker een bier bij staan dat wel iet van body heeft maar niet overdreven mag zijn van alcohol en ook wel kruidige toetsen, vandaar dat een blond abdijbier prima is. BAVO Gents abdijbier is een echt abdijbier, gebrouwen voor de Sint-Baafsabdij en inkomsten gaan deels naar goede doelen die armoede bestrijden.

Het is een klassieker bier dat op zijn iets zoeter en moutig karakter gebouwd is maar met ook een typische kruidige toets en wat 4VG, perfect passend bij de roodbaars met mosselsaus, mede door de frisheid die er ook nog in zit. Andere bieren die perfect kunnen passen zijn een Augustijn, blonde La Trappe, de Fourchette van Van Steenberge,….

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

roodbaars met mosselsaus
0 Add to Favorites

Roodbaars met mosselsaus

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 46 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijk visgerecht met roodbaars, altijd lekker en bijna heel het jaar door te verkrijgen!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Bereiding preistoemp

    Schil en spoel de aardappelen, snijd in kleine gelijke stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.

    Spoel de prei en snijd ze in stukken. Stoof ze gaar in een klein beetje boter en kruid met peper en zout.

    Als de aardappelen gaar zijn mag je ze afgieten. Pureer de aardappelen met een flinke scheut melk, kruid met peper, zout en nootmuskaat en smelt hierin de boter in klontjes. Meng de prei er onder.

     

  2. Bereiding saus

    Kuis en versnipper de sjalot, stoof deze aan in wat boter en voeg het mosselvlees toe. Laat kort even stoven en voeg de bouillon toe.

    Klop de melk op met de bloem en eens de bouillon kookt voeg je dit mengsel toe.

    Laat koken tot de saus indikt en voeg de dille toe en kruid eventueel bij.

  3. Bereiding vis

    Dep de vis volledig droog, strooi wat bloem met peper en zout op een bord en wentel de roodbaars hier in. Smelt boter in de een pan en bak de vis gaar aan beide kanten.

  4. Serveren

    Verdeel de puree onder in een dieper bord, doe rijkelijk saus rond de puree en leg daarboven de vis.

    Open en serveer het bier.

     

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.