Rode poon met schorseneren uit de oven en zoete aardappel

Rode poon is een lekkere vis en wordt hier vaak gegeten. Tot voor enkele jaren geleden kende nog niemand het visje tot hij een paar keer vis van het jaar geworden is. Ik bak hem persoonijk graag op het vel, zo is hij het lekkerst. Daarbij gaan we eenvoudigweg voor lekkere schorseneren uit de oven, zoete aardappel en een mosterd-honingsausje, snel klaar allemaal.

Schorseneren lopen op zijn eind in maart, maar dan maken ze plaats voor dat ander goud, de asperges. De schorseneer wordt trouwens wel eens armeluis asperges genoemd omdat ze er op gelijken of keukenmeidenverdriet. Dat laatste komt omdat er een vuil melkachtig sap uitkomt dat plekken maakt. Maar laat je dat niet afschrikken, het valt heus mee! Desnoods gewoon een paar plastic handschoenen aandoen.

Doordat er een mosterdvinaigrette bijkomt bij de rode poon hebben we direct wat meer pit en kruidigheid, en ik hou wel van de combinatie schorseneren en mosterd. Daardoor past een iets steviger blond bier perfect bij dit gerecht.

Als suggestie kan ik zeker de ‘Mak es Pruuve’ van MAK Brewery aanraden, een zachte en zoetere tripel van 7% vol. Helemaal niet zo stevig als vele andere tripels, want die zouden dan te zwaar zijn, zeker voor de fijne rode poon. Dou hou het alcoholgehalte laag bij uw bierkeuze.

Ontdek hier al onze andere recepten.

Recept delen op facebook!

rode poon
0 Add to Favorites

Rode poon met schorseneren uit de oven en zoete aardappel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 40 mins
Aantal personen: 4

Omschrijving

Met de laatste schorseneren in het zicht willen we toch nog iets lekkers er mee gaan doen. Schorseneren gaan kuisen is misschien niet het leukste werkje maar de smaak maakt zo veel goed!

We gaan ze gewoon in de oven klaar maken met zoete aardappel en een van mijn lievelingsvissen.. de rode poon!

Ingrediënten

Ingrediënten gerecht

Ingrediënten saus

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.