Rode bietendip

Er zouden wel eens wat meer hapjes mogen verschijnen dus bij deze begin ik gelijk met de goede voornemens en serveer ik jullie een heerlijke rode bietendip, of althans toch het recept er voor.

Deze dip kan je perfect met vanalles serveren, grissini, tortillachips, brood, crackers of waarom niet zoals ik met kraakverse blaadjes witloof om zo te dippen. Uiteraard gaat er veel meer in de rode bietendip dan alleen maar rode biet, enkele heerlijke smaakmakers als gember, koriander en peper maar ook limoen geven een frisse smaak aan de dip terwijl er ook kikkererwten in voor de stevigheid en olijfolie voor de smeuïgheid.

Niet iedereen houdt van de aardse smaak van rode biet maar eigenlijk proef je die amper, al zit die er nog wel een beetje in natuurlijk. We gebruiken trouwens wel voorgekookte rode biet, als een echte luie chef maar soms mag het gewoon al eens eenvoudig en snel gaan nietwaar? Verse rode bieten kan je natuurlijk ook gebruiken voor de rode bietendip maar dan moet je ze eerst schillen en koken natuurlijk.

De dip is klaar in een handomdraai en en je hoeft hem gewoonweg maar op tafel te zetten in een potje en de rest er naast dus hoe eenvoudig is dat, ideaal als je niet te veel tijd wil steken in een hapje. Je kan de dip eigenlijk zelfs gewoon zo eten op een toast of boterham, heerlijk gezond of als onderdeel van een grote tapasplank!

BIERPAIRING : RODE BIETENDIP MET GIGANT ORANGE AMER VAN KANAAL ONE BREWING

Bij een eerder fris hapje als deze met wel wat uitgesproken smaken ook in mag je zeker een fris bier gaan serveren waar wel wat bitter mag in zitten. Het mag zeker niet té sterk zijn want vergeet niet, het is als aperitief! Een van mijn favoriete aperitieven als het niet om bier gaat is een lekkere picon vin blanc maar natuurlijk gaat deze site om bier! Daarom heeft Kanaal One brewing een heerlijk alternatief uitgebracht en goed passend bij een rode bietendip en ook wel allerlei andere hapjes. Een bier met het aroma van picon (sinaasappel dus) en een zachte toets van hout die eerder zoet overkomt en bovendien fris van smaak door het koolzuurgas.

Andere suggesties zijn witbier maar dan een iets smaakvollere dan Hoegaarden ofwel een session ipa of saison.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

rode bietendip
0 Add to Favorites

Rode bietendip

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 5 mins Totale tijd 20 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijk en eenvoudig hapje dat past in elk seizoen of als onderdeel van een grote tapasplank!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Snijd de gekookte bieten in stukjes, doe ze in een kookpot samen met de kikkererwten en ook sap van de rode bieten uit de verpakking. Rasp het kleine stukje gember er bij.

  2. Warm op een zacht vuurtje alles goed op, doe het geheel in een blender samen met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. Blend alles tot een gladde puree en kruid eventueel wat bij. Pers het sap van een halve limoen er bij en je kan er naar eigen smaak nog altijd wat toevoegen.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.