Rijstsalade met geitenkaas en sinaas

Ik hou wel van een goede salade en zeker salades die wat meer inhouden dan kropsla met nog iets bij.. daarom deze rijstsalade met geitenkaas, sinaas en geroosterde groenten. Enfin, echt geroosterd zijn de groenten niet.. eerder ovengegaard en dan kort onder de grill gehouden.

Het is een eerder hartige salade met geroosterde toetsen en een fijne kruidigheid door de venkel en licht zoet door de sinaas. Een mengelmoes voor het smaakpallet, maar dan wel een heerlijke mengelmoes. Bitter zit er trouwens ook nog in want ja de rucola mag niet ontbreken bij mij.

rijstsalade met geitenkaas
BIERPAIRING : RIJSTSALADE MET GEITENKAAS & HOOGLANDER BLACK IPA

Om eerlijk te zijn ben ik aan deze rijstsalade met geitenkaas begonnen omdat ik een combinatie zocht met een Black IPA.. en die heb ik gevonden! Je kan uiteraard voor een blonde ipa ook gaan hier bij, een lichte neipa of session ipa dan toch. Maar ik wou de contrasten én bruggen gaan opzoeken deze keer. Het gebrande van de geroosterde mout contrasteert met het zoete van de sinaas maar de chocoladetoets smelt zo goed samen met de sinaas. Dan is er nog de bitter in beiden die elkaar bijna opheft en het geheel wordt lekker smeuïg door de geitenkaas.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

rijstsalade met geitenkaas
0 Add to Favorites

Rijstsalade met geitenkaas en sinaas

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 45 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een rijkelijke en verrassende salade met geitenkaas en nog zo veel andere smaken.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden

  2. Schil de wortel en snijd deze schuinweg in schijfjes van 5 mm dik. De venkel ontdoe je van stengels en voet en halveer je. Daarna mag de harde kern er uit en snijd deze in vrij gelijke stukken. Als laatste pel je de ui en snijd deze in  iets grovere stukken.

  3. Boen de sinaasappel en rasp de oranje schil er af. Pers de sinaasappel uit, meng de rasp met 3/5 van de olie en 2/3 van de honing. Meng dit met de gesneden groenten en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Breng water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de gaartijd van de verpakking.

  5. Plaats de groenten in de oven gedurende 18 minuten op hete lucht en daarna nog een 4-tal minuten op grillstand tot ze een kleurtje krijgen.

  6. Giet de rijst af en laat koelen. Meng de resterende olie met het sinaasappelsap. Eens de groenten gaar zijn meng je deze met de rijst en dressing en als laatste met de rucola.

  7. Verdeel de salade over de borden. Werk af met de geitenkaasbolletjes. Open en serveer het bier samen met de gerechten. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.