Quinoasalade met mango en kip

We mogen naast de zwaardere gerechten ook wel eens iets gezonder promoten dus maken we met deze quinoasalade met mango en kip helemaal in orde. Uiteraard hebben we er geen saaie salade van gemaakt maar eentje met heel veel smaak en ook wel een klein beetje spice.

Ik hou wel van kleur in mijn bord, dat maakt dat het er allemaal veel smakelijker uitziet en het nodigt uit om er gelijk aan te beginnen. Daarom kies is voor driekleurenquinoa, die koop je gewoon in de supermarkt. Als je die net beetgaar kookt blijft die nog mooi knapperig ook. Andere kleur- en smaakmakers in het gerecht zijn mango, avocado, rode ui én rode bonen. Als dat al niet heerlijk klinkt?

De kip mogen we natuurlijk ook niet vergeten. We gaan die niet op de saaie manier gewoon wat kruiden met peper en zout en bakken maar eerst goed marineren met een heleboel kruiden en olie. Welke kruiden je kan gebruiken? Ik ben voor paprika gegaan, curry, lookpoeder, komijn, peper en kurkuma. Wie het wat pittiger wil kan wat chilipeper toevoegen ook maar dat hoeft niet. Snijd de kipfilet in stukjes, bestrooi ze met de kruiden en overgiet met olie. Doe dit alles in een vershoudzak en schudden maar. Een paar uur in de frigo en je krijgt heerlijk geurende kipblokjes.

Geen salade zonder een dressing ook, dat is toch mijn mening, zonder die dressing zou de quinoasalade met mango en kip net iets te droog smaken. Die maken we op basis van magere yoghurt, wat mosterd, honing en limoensap. Wil je het iets smeuïger doe er dan wat mayonaise doorheen.

Wil je extra smaak, frisheid en smeuïgheid in de quinoasalade met mango en kip steken, verkruimel er net als ik wat geitenkaas overheen. Die lichte zurigheid in combinatie met de fruitige mango en de avocado zorgt voor een heerlijk samenspel.

quinoasalade met mango en kip
BIERPAIRING : QUINOASALADE MET MANGO EN KIP & GRAPEFRUIT IPA (KEREL/VBDCK BREWERY)

Het zal niet verbazen dat deze quinoasalade met mango en kip best wat fruitige en frisse smaen bevat dus een lichtfruitig en fris bitter bier is zeker op zijn plaats. De bitterheid uit het bier wordt licht getemperd door de geitenkaas terwijl de fruitigheid er mooi door geaccentueerd wordt. Je krijgt een hele hoop smaken doorheen maar die wel allemaal goed passen.

Probeer gerust ook een session ipa bij dit gerecht of een ander lichtfruitig licht bier met bittere toetsen.

Recept delen op social media!

Ontdek hier alle andere recepten met passende bieren.

quinoasalade met mango en kip
0 Add to Favorites

Quinoasalade met mango en kip

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 30 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een heerlijke gevarieerde salade vol vezels en vitamines, met fruit, kaas en groenten waar iedereen gek op zal zijn!

Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten dressing

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Doe de kipfiletblokjes in een grote diepvries of verhoudzak samen met de olie en kruiden en knoop dicht. Schud goed en laat een 2-tal uur minstens marineren in de koeling.

Bereiding

  1. Kook de Quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking.

    Bak de kipblokjes in een anti kleefpan zonder extra vetstof. De marinade zorgt voor voldoende vetstof.

  2. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Lepel de avocados uit en snijd ook deze in blokjes.

    Pel de rode ui en snijd hem in halve ringetjes. Meng alles door elkaar.

  3. Meng de yoghurt met de honing, mosterd en limoensap en evt. de mayonaise voor wie het smeuïger wil.

    Verdeel de salade over de borden. Lepel de dressing er overheen en verkruimel als laatste de geitenkaas er overheen.

    Open en serveer het bier, smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.