Pumpkin spice beef taco’s

De dagen zijn alweer goed gekort en de herfst is in het land. De herfstvrucht bij uitstek is toch wel pompoen dus ga ik voor pumpkin spice beef taco’s! Heerlijke oven geroosterde pompoen in een zachte taco shell met pumpkin spices en nog andere groenten zoals pastinaak en portobellos. Vlees mag hier niet ontbreken dus kies ik reepjes rundsvlees uit de wok.

Taco’s zijn zowat het gekendste en meest geliefde streetfood in vele steden en komen uit Mexico. Maar tegenwoordig zijn ze wijdverspreid te verkrijgen. Zelf heb ik ze nog maar een keer gemaakt, nl. deze spicy chicken tacos. Maar nu trek ik de volledige kaart van de herst. Rundsreepjes gaan in de wok met olie en die heerlijke pumpkin spice (ik ga voor die van Verstegen, echt hemels!!!) Daarbij komen kleine blokjes pastinaak en portobello champignons.

De pompoen, ik ga trouwens niet voor de klassieke pompoen maar groene Hokkaido pompoen, gaat in de oven met wat olie en peper en zout . Die geeft een heerlijke smeuïge smaak, is licht zoet en kan je voor zowel soep, puree als andere dingen gebruiken. Probeer hem bijvoorbeeld voor deze pumpkin pie of deze roodbaars met pompoen. Maar vind je die pompoen niet, ga gerust voor de meer gekende butternut.

Eens alles klaar is kan je de taco shells vullen, samenvouwen en in een ovenschaal stoppen, rijkelijk bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas en in de oven stoppen. Afwerken doe je met een toef zure room en smullen maar van die overheerlijke pumpkin spice beef taco’s!

pumpkin spice beef taco
BIERPAIRING : PUMPKIN SPICE BEEF TACO’S & MOOIE MADAM (MAALLUST)

Bij deze hartige pumpkin spice beef taco’s mag er een bier naast staan die zeker een zoete toets heeft met een moutig en kruidig karakter. Daarom koos ik de dubbel uit het gamma van Maallust, de Mooie madam. Het bier staat zijn (of haar ;-)) mannetje en doet de kruidigheid mooi doorstralen.

Andere opties bij de pumpkin spice beef taco? Een speciale belge!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

pumpkin spice beef taco
0 Add to Favorites

Pumpkin spice beef taco’s

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 28 mins Totale tijd 53 min
Cooking Temp: 200  °C Aantal personen: 4
Seizoen: Herfst

Omschrijving

heerlijke tacos in een herfstjasje!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in kleine blokjes, spoel deze en verdeel ze over een bakplaat. Besprenkel met olie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven voor 15 minuten.

  2. Snijd ondertussen het rundsvlees / de steak in reepjes, warm wat olie op in de wok en wok de reepjes tot bijna gaar en kruid naar smaak met de pumpkin spice. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de wokpan. en wok kort mee.

  3. Borstel de portobellos en snijd deze ook in kleine blokjes. Wok deze dan nog even kort mee tot alles beetgaar is. Op het einde roer je de pompoen er onder.

  4. Vul de taco shells, vouw ze dicht en plaats deze in de oven. Rasp de parmezaanse kaas er overheen en plaats gedurende 10 minuten in de oven.

  5. Doe wat toefjes zure room op de tacos net voor het serveren en dien ze op samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.