Pumpkin pie

Niets is meer halloween dan een goede pumpkin pie, in Amerika wordt deze volop gegeten rond deze dag en terecht! Voor velen (inclusief mezelf) is het misschien wat raar om pompoentaart te eten, zeker omdat we die in deze vorm niet gewoon zijn maar geef ze zeker een kans. Geloof me, echt overheerlijk!

Eigenlijk is deze helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Wat ik wel kan aanbevelen is om een groene hokkaido pompoen te zoeken. Deze geeft namelijk een mooie stevige en zoete puree. Kies alleszins geen kastanjepompoen omdat die te dominant is van smaak. Butternut pompoen is eventueel ook een optie maar laat de blokjes goed uitdruppen na het koken alvorens te pureren.

Als bodem voor de pumpkin pie kies je traditioneel voor een zanddeegbodem, maar ook een kruimeldeeg kan perfect. Wat sowieso belangrijk is dat je hem blind bakt, anders krijg je een sompige taart en dat wil je echt niet. Dat blind bakken kan je best doen met bakparels maar ook gedroogde peulvruchten zijn prima. Vergeet niet om een velletje bakpapier tussen de schaal en deeg te leggen, alsook tussen het deeg en de parels/peulvruchten.

Trouwens als bakvorm ga ik voor een quiche/taart springvorm van 25 cm diameter en een 3-4-tal cm hoog. Een gewone vorm gaat ook maar dan moet je voorzichtig zijn bij het ontvormen. Terwijl de bodem blind bakt kan je aan de rest werken, nl. de pompoenpuree mengen met de melk, room, suiker, eieren en pumpkin spice. Die vulling giet je in het deeg en mag voor 3 kwartier in de oven op 170 graden.

pumpkin pie
BIERPAIRING : PUMPKIN PIE & BLITZ BLITZ (BROUWERIJ BLIKSEM)

Bij een pumpkin pie kan je echt wel alle kanten uit qua bierpairing. Je kan gaan voor een amberkleurig en moutig bier, gaan voor stout of porter, óf je kan de kaart van frisheid trekken en gaan voor een weizen! Pumpkin spice bestaat deels uit kruidnagel, net wat je terugvind in het gistige aroma van een weizen. De Blitz Blitz van brouwerij Bliksem heeft ook een hoppige citrus toets die best goed pairt met de taart.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

pumpkin pie
0 Add to Favorites

Pumpkin pie

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 27 mins Totale tijd 1 uur 27 min
Cooking Temp: 170  °C Aantal personen: 8
Seizoen: Herfst

Omschrijving

een echte halloween klassieker... pumpkin pie!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Rol het vel deeg uit in de bakvorm met het vel bakpapier er nog onder. Druk aan in de vorm en leg daarop een ander vel papier. Doe de bakparels of peultjes bovenop en bak gedurende 15 minuten op 200 graden.

  2. Kook de stukjes pompoen in gezouten water tot deze zacht zijn, giet goed af en pureer goed. Meng deze puree met de suiker, melk, room en kruiden. Roer goed door.

  3. Laat de temperatuur van de oven zakken tot 170 graden. Giet de vulling in de vorm tot net onder de rand. Plaats in de oven voor 45 minuten.

  4. Laat de taart afkoelen, Klop ondertussen de slagroom op met de bloemsuiker. Spuit toefjes slagroom op de taart rondomrond.

  5. Snij de taart in stukken en serveer samen met het bier.

    Smakelijk!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.