Pudla met kip

Het eerste wat je waarschijnlijk denkt is pudla, wat is me dat? Wel, tot de seconde voor ik dit gerechtje vond op het internet had ik er ook nog nooit over gehoord. Wie graag Indisch, oosters of vegetarisch eet zal er wel al misschien van gehoord hebben.

Een pudla houdt zowat het midden tussen een omelet, dikke pannenkoeken en een groenteburger qua textuur maar ei komt er helemaal niet aan te pas. Het zijn eigenlijk dikke pannenkoekjes van kikkererwtenmeel. Je kan dat kopen in Delhaize of andere winkels voor mocht je afvragen waar je dat kan krijgen.

Om een pudla te maken moet je dat meel mengen met bakpoeder of baksoda, verschillende kruiden, groenten en water. De kruiding pas je naar wens aan, klassiek gaat er gember of vaak koriander maar daar pas ik voor. Andere vaak gebruikte en eigenlijk verplichte kruiden zijn komijnpoeder, garam masala, lookpoeder, kerriepoeder en zout. Paprikapoeder kan ook zeker of ga je voor compleet anders kan je ook tijm en rozemarijn bijvoorbeeld kiezen.

Ik ben voor de niet compleet vegetarische versie gegaan want ik heb er kippenreepjes bijgedaan die ook wat kruiding extra kregen. Ook qua groenten kan je je volledig laten gaan, ideaal om restjes in te verwerken. Vaak gaan er paprika, ui en erwtjes in de pudla ginds maar ik doe er bijvoorbeeld ook nog wortel bij. Het ideale evenwichtige lunchgerecht eigenlijk.

pudla met kip
BIERPAIRING : PUDLA MET KIP & TARTU PILSNER (PÜHASTE BREWERY)

Ik hoef je niet te zeggen dat dit een goed hartig gerecht is met wel wat kruidigheid maar dat het zeker geen zwaar gerecht is. Daarom kies je het best voor een lichter bier, zoals in mijn geval voor een Pils. België heeft veel goede pilsbieren en andere landen ook dus klopte ik even aan bij Pühaste uit Estland voor hun Tartu pilsner. Het bier laat de kruidigheid nog mooi spreken en de grassige en bloemige hoptoetsen complimenteren het gerecht. De stevigere bitter maken de pudla net iets minder hartig.

Andere passende bierstijlen? Witbier, kölsch of een heel lichte session ipa.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

pudla met kip
0 Add to Favorites

Pudla met kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ingrediënten pudla

Ingrediënten kip

Bereidingswijze

Bereiding pudla

 1. Schil de wortelen en snijd in heel fijne brunoise, snijd ook de paprika in heel kleine blokjes. Pel dan nog de ui en snipper fijn.

   

 2. Weeg het meel af en meng met het bakpoeder en de kruiden voor de pudla. Voeg het water al roerend geleidelijk aan toe tot je een stevige beslag bekomt.

   

 3. Doe de fijn gesneden groenten hier bij en roer goed door. Laat een pan goed warmen op een matig vuur met plantaardige olie.

 4. Als je kleine pudla's wil maken schep dan een pollepel van het mengsel in het midden van de pan en hou een spatel in de aanslag om het deeg in een ronde te vormen terwijl het bakt. Laat bakken tot hij licht bruin is en zorg dat hij zeker niet aan de pan kleeft.

 5. Draai de pudla voorzichtig om, je kan het ook zoals een pannenkoek doen en met de pan een zwaaiende beweging maken zodat hij draait. Laat ook de andere zijde licht bruin bakken. Herhaal dit tot alle pudla's gebakken zijn en hou de andere ondertussen warm.

Bereiding kip

 1. Snijd de kipfilet in reepjes, doe die in een kom en meng met de kruiden en een goede geut olie. 

 2. Bak de reepjes tot ze gaar zijn.

Dresseren

 1. Halveer de pudla's en leg enkele helften per persoon op een bord. Schep daarbij de kip en serveer samen met het bier. Wie wenst kan er nog een frisse salade bij serveren.

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.