Pompoenquiche met spek en donker bier

Je weet wanneer het herfst is als de pompoenen terug worden bovengehaald. Dan kom ik met mijn recept voor een heerlijk pompoenquiche met spek en donker bier. Een hartig en heerlijk gerecht waar je eigenlijk nog niet te veel werk aan hebt en vele mensen blij mee zult maken!

Een quiche van pompoen moet je eens gegeten hebben, zeker als het kouder is en de bladeren buiten vallen.

Als je een pompoen koopt heb je uiteraard al snel veel te veel pompoen, maar geen nood, er komen nog vele recepten waar je pompoen in kan verwerken. In tussentijd kan je de blokjes gewoon invriezen of er eens soep van maken.

Voor deze quiche gebruiken we gewone pompoen maar je kan gerust ook muskaatpompoen of butternut gebruiken. Serveer de pompoenquiche met spek als voorgerecht of als hoofdgerecht, aan jou de keuze.
Het maakt niet uit als welke gang je het serveert, een heerlijke salade met noten er bij doet het altijd prima!

Wat deze pompoenquiche nog zo lekker maakt is eigenlijk het feit dat er ook al bier in verwerkt zit! Klinkt dat niet lekker?! Het is nu wel niet zo dat het bier overheerst in de smaak, zeker niet. Dus ook al hou je niet zo van bier dan kan je dit gerecht even goed klaar maken, het geeft gewoon een extra zoet smaakje.

BIERPAIRING : Pompoenquiche & De Poes bruin

Bij een hartiger en zoeter gerecht als dit past er meer als één bierstijl. Je kan gaan voor een amberkleurig en moutig bier zoals de Rochefort 6 maar even goed voor een iets steviger bruin bier zoals het bruin bier van Brouwerij de Poes uit Tielt. Zijn zoeter en licht gebrand, moutig karakter doet het prima bij dit gerecht.

Voor wie het wat klassieker wil bij de pompoenquiche kan opteren voor een stevige en kruidige tripel, voor elk wat wils dus!

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten.

pompoenquiche
0 Add to Favorites

Pompoenquiche met spek en donker bier

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 min Totale tijd 1 uur 5 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Herfst

Omschrijving

Een hartige quiche van pompoen met spek en uien, in bier gesmoord. Meer herfst dan dit zal het niet worden!

Het is even werk in voorbereiding, vooral dan de pompoen kuisen en snijden maar niets gaat boven verse producten.

Heerlijk om te eten als het koud is buiten en de bladeren vallen!

Ingrediënten

Ingrediënten

Benodigheden

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden.

    Bekleed de bakvorm met het deeg en leg het vel boterpapier waarin het deeg zat er bovenop.

    Leg de bakparels of diepvrieserwten erop, dit zal voorkomen dat het deeg gaat rijzen.

    Bak gedurende 15 minuten tot de randen goudbruin kleuren, dan zou het deeg gaar genoeg moeten zijn. Zoniet plaats je het nog een paar minuutjes in de oven.

  2. Snijd de pompoen in kwarten, schil en verwijder de pitten en draden en snijd vervolgens in blokjes van 1 op 1 cm.

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden.

    Schil de ui en snijd in halve ringen, stoof kort in een klein beetje boter samen met de gerookte spekblokjes en voeg het bier en de pompoenblokjes toe.

    Laat verder stoven tot het bier ingekookt is en het geheel van vlees en groenten beetgaar.

  2. Beleg het deeg met het pompoen-ui-spekmengsel dat je eerst kort hebt laten uitlekken. 

  3. Kluts de eieren met de room grondig en kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. 

    Giet over de mengeling en plaats in de oven voor minstens 45 minuten.

  4. Salade

    Meng de gemengde salade met de gehakte walnoten en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

    Eens de quiche gaar is snijd je hem in stukken van gewenste grote en op de borden dresseren met een handje van de salade er naast.

     

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.