Pompoencurry met linzen

Dit receptje voor een heerlijke pompoencurry met linzen is er een voor de vegetariërs onder ons. Maar ook als niet vegetariër zal hij jou zeker ook bekoren, geloof mij! Een zoete en smeuïge stoofpot met fruitige en hartige smaken, boordevol vezels en vitamines.

Je kan ongeveer gelijk welke pompoensoort nemen voor deze pompoencurry, of het nu butternut, muskaatpompoen of een gewone pompoen is, zolang het maar een rijpe en smaakvolle is. Natuurlijk komen er nog vele andere ingrediënten bij die de smaak versterken en verfijnen.

Zoals het hoort bij een curry komt er kokosmelk aan te pas die zijn typische smaak afgeeft, samen met spinazie en een heerlijke bite van de cashewnoten. Wat écht voor die nodige vezels en vulling zorgt zijn de linzen.
Ik hoor nu al veel mensen denken : “linzen? jakkes!”, wel in deze pompoencurry domineren ze niet maar komen ze echt goed tot hun recht.

Wat trouwens ook nog leuk is als je écht wil vasthouden aan jouw stukje vlees? je kan blokjes kipfilet bakken en ze er op het einde onder roeren maar ik zou zeggen, geef de veggie versie toch zeker ook een kans. Je kan de curry serveren met een lekkere snede grof of bruin boerenbrood.

BIERPAIRING : POMPOENCURRY MET LINZEN & ÉPERVIER IPA, LA SOURCE

Bij een lekkere pompoencurry met veel romige en hartige smaken aar vooral ook fruitige toetsen mag er al een een fruitiger bier met wat bitter en inhoud tegenover staan dus waarom geen IPA?

La Source uit het Brusselse is een iets recentere brouwerij met een goede reputatie als het op IPA aan komt en je proeft hun passie en vakmanschap er in. Een IPA vol tropische fruittoetsen zoals je ook door de kokosmelk krijgt in het gerecht en de harsige bitter zorgt er voor dat het vettige wat gebroken wordt en je zo één lekker geheel krijgt.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

pompoencurry
0 Add to Favorites

Pompoencurry met linzen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 30 mins Totale tijd 50 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Fall

Omschrijving

Een rijkelijk en heerlijk herfstgerecht dat toch nog wel een zomerse vibe geeft in jouw bord.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Schil de pompoen, halveer en ontpit deze vooraleer in parten te snijden. Daarna kan je hem gemakkelijk in blokjes snijden.

Bereiding

  1. Pel en versnipper de ui, verwarm een scheutje olie in een wokpan en stoof de ui aan. Voeg de pompoen toe samen met een paar eetlepels water en laat kort sudderen.

  2. Voeg de rode currypasta toe samen met de kokosmelk en laat een 10-tal minuutjes inkoken.

    Ondertussen kan je de linzen laten uitlekken en die er aan toevoegen.

  3. Mocht je graag wat kip er in hebben is het nu het moment om de kippenblokjes die je gebakken hebt er aan toe te voegen.

    Voeg tot slot de spinazie toe en roer om, laat ze goed slinken en dan is het tijd om te dresseren.

  4. Schep nog eens goed om en serveer enkele lepels per bord. Hak de cashewnoten grof en strooi die over de borden, als laatste leg je een paar mooie frisse jonge spinazieblaadjes op de borden.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.