Pastasalade met spinaziepesto en tomaat

Lekker eten hoeft vaak niet ingewikkeld te zijn of veel werk te eisen, dat zal ik bewijzen met deze pastasalade met spinaziepesto en tomaat. Ik maak er zelfs een nogal lui recept van want de pesto gaan we voor een keer niet zelf klaar maken. Je kan ook niet altijd alles vers in huis gaan halen.

Wat de pasta betreft gaan we voor volkoren, extra vezels want die zijn broodnodig en eerlijk gezegd vind ik ze ook veel smaakvoller dan die gewone pasta.. én het geeft nog eens kleur ook. Je kan gerust zelf kiezen welke pastasoort je neemt, farfalle, macaroni, spirelli, noem maar op maar ik ga nog altijd voor mijn favoriet… penne!

Wat de tomaten betreft kies je best de ietsjes betere cherrytomaten, die zijn wat zoeter van smaak en minder zuur. Die worden gehalveerd, met wat olie en kruiden besprenkeld en traag gegaard in de oven. Met grote tomaten in stukken te snijden ga je niet ver geraken, het zou een soppige bedoening worden.

Voor de spinaziepesto gebruiken we (om eens vals te spelen) dus geen zelf gemaakte pesto maar kant en klaar uit de pot. Daarbij nog een lepel of twee olijfolie en spinazie. Die gaan samen de blender in en zo krijg je toch een iet gezondere pesto. Meng dit met de pasta, tomaat en nog wat verse rauwe spinazieblaadjes en je krijgt een lekkere snelle pastasalade met spinaziepesto waar je zeker mee gevuld bent.

Als die salade alleen niet genoeg is en je nog extra smaak wilt toevoegen kan je er kleine blokjes geitenkaas overheen doen, echt heel lekker en het zorgt voor extra smaak en frisheid. En heb je nog een restje parmesan liggen? Rasp dit er ook gerust overheen.

BIERPAIRING : PASTASALADE MET SPINAZIEPESTO & LAUWENDRIES SAISON (HOF TEN DORMAAL)

Bij die smaakvolle pastasalade met spinaziepesto en tomaat moet er gewoon een fris bier bij die kruidigheid aankan en laat een saison dan zeker perfect zijn. De Lauwendries van Hof ten Dromaal uit Tildonk is een echte klassieke saison van 5.8% vol. met gerst, haver, tarwe, spelt en rogge van eigen teelt gebrouwen. De smaken vloeien allemaal mooi ineen als je van alles wat in je mond neemt.

Een andere suggestie bij de pastasalade met spinaziepesto is een gewoon licht blond bier, session ipa of pils, al zal die laatste misschien wel wat moeite hebben met de kaas en wegvallen uiteindelijk.

Recept delen op Social media

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

pastasalade met spinaziepesto
0 Add to Favorites

Pastasalade met spinaziepesto en tomaat

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 150 graden.

  Spoel en halveer de cherrytomaatjes, leg ze open in een ovenschaal  en besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout.

  Gaar de tomaatjes gedurende een 25-tal minuten in de oven.

 2. Kook ondertussen de penne beetgaar in licht gezouten water en spoel deze onder koud water zodat ze snel afkoelt.

 3. Was en spoel de spinazieblaadjes, ontdoe ze van de dikste stengels.

  Doe de pesto samen met 1/4e van de spinazie en 2 eetlepels olijfolie in de blender en hak deze fijn.

 4. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.

  Meng de pasta met de rest van de spinazieblaadjes en de spinaziepesto.

 5. Verdeel de pasta over diepe borden, verdeel de tomaatjes er overheen en bestrooi met de stukjes geitenkaas.

  Heb je nog pijnboompitjes en/of parmezaanse kaasschilfers liggen kan je die er ook overheen doen.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.