Pasta pesto Genovese

Tijd voor nog eens een lekker pastagerecht want dat was ook al weer even geleden! Ik zou zeggen een echte klassieker deze pasta pesto genovese maar ik heb (bij gebrek aan een ingrediënt in huis) hem net iets minder klassiek maar daarom niet even heerlijk gemaakt.

Ik weet niet als er hier onder de lezers, koks en bierliefhebbers nog mensen zijn die net zo graag als ik pesto lusten? Ja? In dat geval ga je hier echt van smullen.

De pesto maken we volledig zelf, helemaal niet moeilijk en nog veel beter dan de meest die je koopt uit bokaaltjes alleszins! De basis daarvoor is basilicum, aangevuld met goede olijfolie, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Niets dan smaakmakers dus!

Klassiek wordt er penne gebruikt en dat doen we dan ook. Verder gaan er nog boontjes en aardappelen in een echte pasta pesto genovese. Eigenlijk heel eenvoudig dus dit gerecht en niet zo veel werk. Maar bij gebrek aan voldoende boontjes in huis geef ik er mijn eigen twist aan door andere peulvruchten, nl. erwtjes te gebruiken. Eigenlijk even goed van smaak dus we laten de keuze geheel aan jou!

De aardappelen worden in een grote brunoise gesneden en meegekookt met de boontjes (of erwten in dit geval) dus heel veel potten moet je niet vuil maken, hoe leuk is dat!

BIERPAIRING : PASTA PESTO GENOVESE & MARATHON DES SABRO (DOK BREWING)

Je kan kiezen voor een gewoon blond bier of een pilsbier bij deze pasta pesto genovese, dat gaat prima door de zachtere aroma’s die er in zitten. Maar gezien de kruidige toetsen van de verse pesto dacht ik, waarom geen aromatisch bier gaan gebruiken met ook kruidige en lichtfruitige hoparoma’s? Daarom de keuze voor de Marathon des Sabro van DOK brewing uit Gent, een goed gehopte pale ale boordevol aroma en smaak die extra dimensie geeft aan het gerecht.

De bitterheid wordt verzacht door de vettigheid van de pesto dus voor de mensen die niet graag bitter hebben.. geen paniek! Het enige minpuntje aan de combo is dat het mondgevoel wat droger wordt maar geniet vooral van de smaak.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing

pasta pesto genovese
0 Add to Favorites

Pasta pesto Genovese

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 min Totale tijd 35 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken, net dat beetje anders maar overheerlijk met die verse pesto er in.

Ingrediënten

Ingrediënten pasta

Ingrediënten pesto

Bereidingswijze

Bereiding pesto

  1. Plaats een anti kleefpan op het vuur en warm deze op, rooster hierin de pijnboompitten tot ze lichtbruin zien en laat afkoelen.

    Pel en vernipper de look. Doe deze in een vijzel ofwel een mixer samen met de blaadjes basilicum en pijnboompitten en stamp of mix fijn. Voeg de olijfolie toe en de parmezaanse kaas en stamp of mix nog eens goed tot je een homogene massa krijgt.

Bereiding pasta

  1. Schil de aardappelen, spoel goed en snijd deze in blokjes van 1 cm op 1 cm. Gebruik je boontjes dan dop je deze en halveer je ze. 

    Zet een grote kom water op het vuur en laat koken, voeg dan de pasta en aardappelblokjes toe en laat deze koken tot ze nog niet beetgaar zijn.

  2. Gebruik je boontjes dan voeg je deze toe op de laatste 5 minuten, bij erwtjes mag je nog net iets langer wachten.

    Eens alles beetgaar is mag je de pot afgieten maar houd nog een heel klein beetje kookvocht over in de pot.

  3. Roer de verse pesto onder de pasta en verdeel deze over de diepe borden.

    Werk af met basilicumblaadjes en schaaf er verse parmezaanse kaas overheen. Heb je nog wat extra geroosterde pijnboompitten mag je deze er gerust overheen strooien.

    Open en serveer het bier. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.