Ovenschotel met groenten en gehakt

Niets is soms zo heerlijk als een ovenschotel, eenvoudig om klaar te maken en in dit geval dan nog eens een heerlijke ovenschotel met groenten en gehakt, kippengehakt om precies te zijn en daarbij een kruidige tomatensaus. Wat die groenten zijn? Eenvoudig.. courgette en zoete aardappel! Past perfect bij de tomatensaus en zijn snel klaar te maken.

Het enige werk dat je er op voorhand echt aan hebt is het gehakt bakken en de zoete aardappel even koken (of stomen). Anders krijg je nogal harde schijven om op te bijten en prettig is anders. Het is dus eens niet echt culinair deze ovenschotel met groenten en gehakt maar voor door de week is deze perfect en gezond. Heb je nog andere groenten liggen zoals aubergines dan kan je die gerust ook gebruiken of gewone aardappelen. Als ze maar wat van grootte zijn en je ze in dunne schijven kan snijden.

Je neemt dus trouwens best niet de grootste courgettes, of zoete aardappelen, die hebben minder smaak en zijn dan te groot. Je kan ze natuurlijk altijd halveren. Wat de tomatensaus betreft ben ik voor de easy way gegaan.. ajuintje stoven en passata er bij met wat kruiden. Dat doe je gewoon in de pan waarin je het gehakt gebakken hebt. Met deze ovenschotel heb je met 4 personen zeker gegeten maar natuurlijk is in kleinere porties maken wat moeilijker. Tenzij je nog een halve courgette of iets anders hebt liggen en wat gehakt in de vriezer hebt zitten. Heb je nog overschot van de ovenschotel met groenten en gehakt kan je die altijd koel houden voor later, deze bewaart zeker nog 2 dagen in de frigo.

BIERPAIRING : OVENSCHOTEL MET GROENTEN EN GEHAKT & CHIMAY ROOD

Courgettes staan nu niet gekend om de meest smaakvolle groenten te zijn dus het zijn vooral de andere ingrediënten die smaak geven zoals de tomatensaus en de kruiding ervan en ook de zoete aardappel.

We gaan daarom voor een bruin zacht bier met kruidige toetsen en ook wat lichte karameltonen er in om te contrasteren met het zoetzure van de tomaat. Een lichte dubbel is dus ideaal zoals de rode Chimay of een bruine Brugse zot.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

ovenschotel met groenten en gehakt
0 Add to Favorites

Ovenschotel met groenten en gehakt

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 50 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een eenvoudige maar gezonde ovenschotel, perfect voor door de week!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

 1. Spoel de courgette en snijd in schijven van net geen cm dik. Schil de zoete aardappelen en snijd ook deze in even dikke schijven.

  Plaats een pot met warm water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de zoete aardappel kort tot deze enkele minuten tot hij nog net niet beetgaar is. Deze gaart later namelijk nog verder in de oven.

 2. Bak het gehakt in de pan. Eens dat gaar is doe je het gehakt op een bord met een keukenpapiertje of een schaal zodat het kan uitlekken. 

  Pel en versnipper de ui, stoof deze aan in diezelfde pan. Voeg de passata toe en kruid naar smaak met oregano, tijm, rozemarijn en peper en zout.

 3. Warm de oven voor op 200 graden.

  Doe 3/4 van de tomatensaus op de bodem van de ovenschaal, schrank de schijfjes zoete aardappel en courgette er bovenop en als laatste doe je de overschot van de tomatensaus er bovenop.

 4. Plaats de ovenschotel in de oven voor 25 minuten. Controleer de groenten door in te prikken, als die gaar zijn is de schotel klaar.

  Plaats de schaal midden op de tafel, lekker gemakkelijk. Open en server het bier er naast.

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.