Wil u uw gasten eens verrassen met een gewaagd hapje? Deze mousse van geitenkaas zullen ze nog nooit geproefd hebben.
Er is even werk aan maar laat dat u niet afschrikken. het meeste kan u dan ook gewoon op voorhand maken zodat u uw gasten niet alleen moet laten zitten.
Toegegeven, dit recept heb ik speciaal gemaakt om te matchen bij een heerlijke trappist van Orval.
Door de hergisting met wilde gisten krijgt de Orval zijn zurig karakter mee en door de dry hopping hebben we tegelijk fruitigheid en bitter. Smaken die we allemaal in de mousse van geitenkaas tegenkomen.
Een andere aanrader is de Omer Brut Nature of de Mariage Parfait van Boon (Geuze).
Ontdek alle andere recepten hier.
Recept delen op facebook!

Mousse van geitenkaas en honing
Omschrijving
Een culinair hapje dat je op voorhand gerust kan (moet) klaar maken, vol verrassende smaken. Zelfs als je niet van geitenkaas houd zal dit je bekoren want door de honing smaakt het heel smeuïg en zacht.
Ingredients
Benodigdheden
Bereiding (enkele uren op voorhand)
-
Mousse geitenkaas
Klop de room op tot slagroomdikte, warm de geitenkaas heel licht op in de microgolfoven (een helve minuut op 750 watt is meer dan voldoende). Meng dan onder de room en de vloeibare honing en plaats in een kommetje in de koelkast.
-
Spek
Bak de spekblokjes krokant in een hete pan, laat afkoelen en cutter dan heel fijn.
-
Rasp de schil van de sinaasappel er heel fijn af en houd deze apart om later als garnituur te gebruiken. Week het gelatineblaadje in koud water.Pers de sinaasappel en breng het sap aan de kook in een steelpannetje met de suiker, gember en het citroenap. Los het gelatineblaadje al roerend op, giet op een dieper bord en plaats in de koelkast gedurende een 2-tal uur om op te stijven.
-
Sinaasappelschil en sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 150 graden, strooi de fijngeraspte sinaasappelschillen open op een bakplaat met bakpapier en droog in de oven gedurende een 10-tal minuten maar let op dat ze niet verbranden.
Doe hetzelfde met de sesamzaadjes om ze te laten kleuren, deze zullen langer nodig hebben dan de sinaas dus laat ze even langer zitten in de oven.
-
Dresseren
Doe de geitenkaasmousse in een spuitzal en spuit een 3-tal toefjes. Snijd de appel in dunne plakjes en steek kleine rondjes uit. Plaats de appelschijfjes naar wens op het bord. Roer goed door de gelei met een vork en lepel die naast de mousse. Bestrooi het geheel met de sesam, sinaas en spek.