Meat pie met chaumes en witloof

Het klinkt misschien rijk en machtig en dat is het ook wel deze meat pie met Chaumes en witloof. Veel ingrediënten zijn er niet nodig om dit eerder herfstig/winters gerecht klaar te maken. Aardappelen, gehakt, witloof, chaumes, emmentaler en kruiden. Om het nog iets lekkerder te maken komt er ook een currysaus doorheen. Simpel maar heerlijk toch?

Heb je een oven met grill functie? Dan is dat des te handiger, krijg je zeker een lekker korstje op je gerecht. Het gehakt bak je rul, samen met wat ui en look en het witloof. De aardappelen worden gekookt in schijfjes, allemaal samen de ovenschaal in en rijkelijk beleggen met kaas. Geloof mij, top!

Deze meat pie met chaumes en witloof is vooral gekend in de Engelse en Amerikaanse keuken dus bij ons ga je dit gerecht vrij zeker nog niet gezien hebben. Maar bij deze… En geloof mij, je gaat deze nog zo veel meer willen klaar maken.

meat pie met chaumes
BIERPAIRING : MEAT PIE MET CHAUMES EN WITLOOF & TROUBADOUR MAGMA (THE MUSKETEERS)

De Troubadour Magma van brouwerij the Musketeers staat er om bekend een stevige Belgische IPA te zijn, een geliefde klassieker in het bierlandschap. Zijn bitter en fruitig aroma matchen perfect met de meat pie met chaumes en witloof. Het biedt genoeg tegengewicht aan het gerecht en zorgt voor extra rijkheid terwijl het geheel minder vettig en zwaar overkomt.

Andere opties bij een meat pie met chaumes en witloof als je niet van IPA houdt? Ga dan voor een tripel!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

meat pie met chaumes
0 Add to Favorites

Meat pie met chaumes en witloof

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in vrij fijne plakjes (bij voorkeur met een mandoline). Spoel ze en kook ze net niet beetgaar in licht gezouten water.

  2. Pel en versnipper de uien, stoof deze een paar minuten aan in boter en pers daarbij de look. Voeg het gehakt toe en laat meebakken (prak het gehakt wel fijner met de roerlepel of een vork).

  3. Laat de boter ondertussen smelten, voeg de bloem toe en roer goed. Laat even de roux uitbakken. Voeg daarna de melk al roerend toe en breng aan de kook. Blijf roeren om klonters te voorkomen en laat de saus dikken. Kruid met peper, zout en het currypoeder, voeg ook de currypasta toe.

  4. Halveer de stronken witloof en snij de kern er uit. Snijd in grovere stukken en voeg toe aan het gehakt. Roer om en laat mee stoven. Warm ondertussen ook de oven voor op 180 graden.

  5. Eens het gehakt- en witloofmengsel klaar is doe je dit op de boven van de ovenschaal tot die goed halverwege gevuld is. Verdeel daarover de aardappelschijfjes. Overgiet met de saus.

  6. Snij de chaumes in plakjes en verdeel over de saus, bestrooi met de emmental en bak gedurende 20-tal minuten in de oven. Op het einde plaats je de schaal nog 5 minuutjes onder de grill om een mooie korst te bekomen.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.