Loempia van geitenkaas met citrussalade

Comfortfood ten top een loempia, maar ik ga voor toch net iets beter en maak een loempia van geitenkaas, met geroosterde pijnboompitjes in en honing. Daarbij komt dan nog eens een heerlijke bitterzoete en fris zure salade met waterkers, pompelmoes, sinaasappel, granaatappel en bloedzuring.

Toch wel pure zomer in je bord niet? Zeer hartig met een fris zuurtje en toch ook bite en voornamelijk ook veel bitter en een tikkeltje zoet door de sinaasappel- en honingdressing. De loempia’s maken is echt niet moeilijk, een loempia- (ofte brickdeeg)vel in een driehoek snijden en voor je leggen en daarop een mengsel van de zachte geitenkaas en honing. Dan dicht vouwen en klaar, indien nodig kan je ze met een beetje eidooier doen kleven. Bakken doen we in een goed warme pan en olie.

Bij die loempia van geitenkaas trekken we de kaart van bitter met de pompelmoes, waterkers en bloedzuring. Puur omdat ik wel van frisheid hou en omdat, als je de combinatie met het bier gaat proeven, best wat bitter in je bord hebt. Sinaasappel en granaatappel zorgt dan weer voor de fruitige toets.

loempia van geitenkaas
BIERPAIRING : LOEMPIA VAN GEITENKAAS & WHITE KVEIKING (SKOLLMANN BREWERY)

Bij een hartige loempia van geitenkaas en al die bittere ingrediënten er omheen mag er dus een bier met bitter tegenover staan. Maar fruitigheid en frisheid mogen ook niet ontbreken dus is het wat zoeken geweest qua bierpairing. Mijn keuze is gevallen op de White Kveiking van Skollmann brewery uit Maldegem. Een white IPA met veel bitter en ook frisheid.

Andere opties? Ga dan voor een niet te zware neipa of session ipa.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

loempia van geitenkaas
0 Add to Favorites

Loempia van geitenkaas met citrussalade

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 25 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Summer

Omschrijving

Een heerlijk en hartig voorgerecht met veel fruitige, zure en bittere smaken. Perfect zomers!

Ingrediënten

Ingrediënten loempia

Andere ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof.

  2. Meng de zachte geitenkaas met de honing en kruid met peper. Halveer de grote ronde brickdeegvellen en leg ze met de brede kant naar jou toe. Verdeel de geitenkaas in het midden van alle vellen.

  3. Vouw de vellen toe zodat je mooie rechthoekige loempia pakketjes krijgt. Scheid het ei en klop de dooier los, daarmee kan je de vellen wat instrijken zodat ze dicht kleven maar overdrijf niet.

  4. Warm een scheut olie op in een pan en bak de loempia's tot ze licht goudbruin zien.

  5. Spoel en pluk de waterkers. Snij de sinaasappels en pompelmoezen in partjes tussen de vliezen. Bewaar het vrijgekomen sap.

  6. Meng de salade met het citrusfruit, de pijnboompitjes en granaatappelpitten. Dresseer die in diepe borden. Meng een deel van het vruchtensap met de olie en de honing en kruid met peper en zout. Doe enkele lepels over elk bord.

  7. Leg als laatste 2 loempia's per bord en serveer de borden samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.