Lemon curd en fruit dessert

Dit nagerecht is echt een smaakbommetje, een lemon curd en fruit dessert met daar dan nog eens geroosterde peperkoekcrumble erbij en mascarpone met sterke koffie. Een bommetje dus van bitter, zoet en zuur met een crunch er doorheen.

Heel eenvoudig om te maken en perfect voor op elke (feest)tafel en snel klaar. De creatieveling kan er iets moois mee op een bord toveren en wie het zichzelf makkelijk wil maken doet alles in een glas op voorhand. Wie voor het laatste gaat mag zeker wel de peperkoek er nog niet overheen doen, anders is de bite er direct uit.

Welk fruit je kiest voor bij dit lemon curd en fruit dessert kies je wat zelf maar ik zou zeker voor rood en zwart fruit, alleen al voor de combinatie met het donker bier dat er bij komt en de koffie en peperkoek. Lemon curd kan je trouwens zelf maken maar maak het niet te moeilijk en koop gewoon een potje in de supermarkt, smaakt zeker even goed.

Heb je nog ergens wat donkere chocolade in de kast? Perfect! Smelt een latje donkere chocolade met wat melk en trek een streep op het bord en dresseer daarop al de rest, tenminste als je voor een culinair ogend resultaat wil gaan. De chocolade zorgt voor een nog beter pairing ook met het bier.

lemon curd en fruit dessert
BIERPAIRING : LEMON CURD EN FRUIT DESSERT & SWARTE GRONT (SKOLLMANN)

Bij dit lemon curd en fruit dessert kan je een paar kanten uit gaan, zuur, zoet of bitter. Wil je een hoop fraîcheur brengen, kies dan voor een kriek van spontane gisting genre Mariage Parfait Kriek van Boon. Daarmee accentueer je mooi het fruit en de chocolade en lift je de citroen op. Je kan ook gaan voor een lichte stout met chocolade en geroosterde toetsen om een gelijke lijn te trekken. Maar mijn optie is black ipa. Veel bitter en chocolade/koffie met ook hoparoma. De Swarte Gront van Skollmann zorgt voor zoveel extra smaak in dit lemon curd en fruit dessert en in combinatie met de lemon curd krijg je een heerlijk bitterzuur en fruitig gevoel.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

lemon curd en fruit dessert
0 Add to Favorites

Lemon curd en fruit dessert

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 20 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Summer

Omschrijving

Een eenvoudig nagerecht boordevol smaken, van zoet over bitter tot zuur. 

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Rooster de sneden peperkoek in de broodrooster maar niet op de hoogste stand of ze zijn gelijk verbrand. Laat afkoelen en als ze nog te zacht zijn rooster nog eens extra zodat ze zeker krokant zijn en niet taai.

  2. Spoel het fruit, ontkroon de aardbeien en halveer deze.

  3. Smelt de chocolade in de magnetron  met een scheutje melk en warm kort op in een paar keren tot de chocolade vloeiend maar nog dik genoeg is. Trek met een borstel een dikke streep van een 4-tal cm breed over de gehele breedte van het bord.

  4. Meng de mascarpone met de bloemsuiker, sterke koffie en het scheutje amaretto tot je een stevige dikke yoghurtdikte bekomt.

  5. Schik het fruit kriskras door elkaar, dwars op de streep chocolade zodat de chocolade niet geheel bedekt wordt.

  6. Verdeel dotjes lemon curd en mascarponeroom over en rond het fruit. Snijd de peperkoek in blokjes en verdeel deze over het gerecht.

  7. Serveer de nagerechten samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.