Kruidige kipbrochettes met aardappel

Kipbrochettes alleen maar goed voor in de zomer op de barbecue? Helemaal niet! Deze kruidige kipbrochettes eet je gewoon het hele jaar door en kunnen zo in de oven als het weer niet toelaat om te bbq’en.

Ik ben wel een grote kipliefhebber en maak er graag verschillende gerechten mee zoals een klassieke vol-au-vent, in tal van salades, op broodjes en in wraps of soep, noem maar op. Maar kipbrochettes had ik nu nog niet zelf gemaakt. Vreemd eigenlijk want ze zijn zo smaakvol én bovendien heel simpel om klaar te maken. Veel hoef je er niet voor in huis te halen trouwens, nog zo’n pluspunt.

Natuurlijk geen kruidige kipbrochettes zonder kruiden, logisch! Ik heb sinds kort een zalige kruidenmengeling ontdekt die ik zeker vaker ga gebruiken als ik kruidig of Oosters wil koken, namelijk Garam Masala. Een heel geurige mengeling van komijn, karwijzaad, koriander, gember, steranijs en kaneel. Om het nog wat heerlijker te maken doe ik er zelf nog lookpoeder en paprika bij.

Maar natuurlijk komt de smaak niet zomaar in de kip. Daarvoor snijden we de kipfilets in grotere stukken en meng je die met zonnebloemolie of een andere plantaardige olie en de kruidenmengeling. Enkele uren trekken (bvb. ‘s ochtends marineren om ‘s avonds te gebruiken). Eens de stukken kip gemarineerd zijn gaan ze op de prikker. Die kan in inox of in hout gemaakt zijn. Eén gouden tip, gebruik je houten prikkers dan laat je de stokjes best een half uurtje minstens weken in water. Zo gaan ze namelijk niet gauw verbranden in de oven.

Naast de stukken kip gaat er nog de klassieke ui en paprika op om zo een bitterzoete toets aan de spiesen te geven. Maar genoeg groenten zijn dat natuurlijk niet dus kan je er voor kiezen om net als ik er een frisse gemengde sla bij te serveren. Je kan, eens de kruidige kipbrochettes langzaam gegaard zijn op 180 graden er ofwel rijst er bij serveren of aardappelen.

Een gewone gekokte aardappel zou maar saai zijn dus kies ik voor van die heerlijke krielaardappelen met wat look en groene kruiden, gebakken in de pan met wat goede boter… hemels! Koop ze gewoon kant en klaar of je kan ze zelf klaar maken, hangt er allemaal van af hoeveel tijd je hebt.

kruidige kipbrochettes
BIERPAIRING : KRUIDIGE KIPBROCHETTES & TRIPEL D’ANVERS (BROUWERIJ DE KONINCK)

Deze kruidige kipbrochettes zitten boordevol kruiden, wat zoete smaken ook een beetje pit dus mag een sterker bier als de Tripel d’Anvers van brouwerij de Koninck niet ontbreken. Deze net iets zachtere maar ook een tikkeltje zoetere, karaktervolle tripel met een subtiele kruidigheid onderstreept de kruidigheid van het gerecht perfect en zorgt voor een mond verwarmend gevoel. Zorg wel dat je bij de keuze voor een andere tripel niet boven de 8% vol. gaat want anders verdwijnen de kruidige kipbrochettes in de alcohol.

Andere opties? Kies een kruidig en zacht amberkleurig bier zoals het Boels bier, de

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

kruidige kipbrochettes
0 Add to Favorites

Kruidige kipbrochettes met aardappel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 2 uren 40 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Eenvoudige maar zeer smaakvolle brochettes die zowel in de oven als op de bbq kunnen.

Ingrediënten

Andere ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding brochettes

  1. Snijd de kipfilets in grotere maar gelijke stukken. Doe in een kom samen met de kruiden en de zonnebloemolie. Meng grondig en dek af. Plaats in de koeling voor minstens 2 uren.

  2. Warm de oven voor op 180 graden en laat indien je houten prikkers gebruikt deze een kwartiertje in koud water liggen zodat deze niet verbranden in de oven tijdens het bakken.

  3. Spoel de paprika's en haal de zaadlijsten er uit. Snijd in parten en vervolgens in vierkante stukken die op de prikkers kunnen. Pel de ui en halveer deze en haal er ook plakjes van die op de prikker kunnen door de lagen van elkaar te halen (voorzichtig zijn wel).

  4. Rijg afwisselend een stuk kip, paprika en ui op de prikkers tot alles opgebruikt is. Leg ze op een bakplaat met papier of siliconen mat en bak ze gedurende 25 minuten +/- in de oven tot ze zeker gaar zijn.

Bereiding rest

  1. Bak de aardappelen tot ze gebruind zijn in een pan met een klont boter.

  2. Spoel en zwier de sla, meng ze met de olie en azijn en kruid met peper en zout.

  3. Dresseer de brochettes samen met de aardappelen en sla op een bord. Serveer samen met het bier volgens de regels van de kunst.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.