Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus

Iedereen kent wel de vlaamse klassieker balletjes in tomatensaus!

In deze versie zijn we gegaan voor een meer kruidige versie met een pittige tomatensaus. Even gemakkelijk om klaar te maken maar eens anders van smaak. Geserveerd met couscous ipv een frietje dus toch net iets gezonder.

Bij dit gerecht hangt het passende bier een beetje af van de graad van kruiding die gebruikt wordt.

Als suggestie raad ik het Boelsbier aan, een zacht amberkleurig bier met een mooie kruidige toets door de gisting.

Waar het bier te vinden is kan je terugvinden op hun website, de combinatie met deze balletjes in tomatensaus is heerlijk dus tracht hem zeker te bemachtigen!

Bent u een echte pittige eter, ga dan bijvoorbeeld voor een Tripel Karmeliet waar de kruidigheid veel meer uitgesproken is! Een iets zachtere aanrader dat past is het Poperings hommelbier.

Ontdek hier alle andere recepten.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 50 min
Aantal personen: 4

Omschrijving

Een lekkere variant op de klassieke gehaktballetjes in tomatensaus waar menig Belg op verzot is.

Hier gaan we voor gekruide balletjes met een iets pittigere saus en geserveeerd met couscous.

Iets meer Oosters/Afrikaans dus maar daarom niet even lekker!

Ingrediënten

Balletjes

Saus

couscous

Instructions

Bereiding

  1. Balletjes

    Kneed het gehakt met het ei en de kruiden voor de balletjes.

    Rol de balletjes naar gewenste grote, in mijn versie zijn het vrij kleine balletjes.

    Bak de balletjes in een grote pan met een klontje boter tot ze gaar zijn.

  2. Saus

    Haal de balletjes uit de pan, voeg een klein beetje boter toe en stoof hierin de ui en fijngehakte knoflook.

    Blus met de bouillon en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat inkoken en samen met de kruiden.

    Voeg de balletjes op het einde toe om terug op te  warmen.

  3. Couscous

    Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.

    Kook de couscous naargelang de gaartijd op de verpakking.

    Giet af, kruid met peper, zout, enkele lepels olijfolie en de gehakte koriander

  4. Dresseren

    Serveer de couscous en de balletjes in schalen en zet die gewoon op tafel.

    Niets is leuker dan gezellig aan tafel zitten en uitscheppen wat je wenst. 

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.